Νικόλας Κουρτζής «Ο κατήφορος της παράταξης Γαληνού μας αφήνει αδιάφορους»- Τραμπουκισμοί και Προάσπιση της Δημοκρατίας

Τραμπουκισμοί και Προάσπιση της Δημοκρατίας


Ο πιο άμεσος δημοκρατικός θεσμός προς τον πολίτη είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα τώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη, ολόπλευρη κρίση, έχουμε την υποχρέωση πάνω από όλα να στηρίξουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Στη χθεσινή, ιδιαίτερα σημαντική συνεδρίαση όμως, ο Δήμαρχος και κάποιοι από τους συνεργάτες του, μη αντέχοντας πολιτικές θέσεις και απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους, από συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους και προσωπικά από εμένα, έφθασαν μετά από συστηματική, προσωπική εξύβριση στο σημείο να τραμπουκίσουν, θυμίζοντας συμπεριφορές απολυταρχικών καθεστώτων και γυρίζοντάς μας πολλά χρόνια πίσω.

Οι Ενεργοί Πολίτες καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες του δημοκρατικού διαλόγου, γιατί μόνο έτσι θα είμαστε αντάξιοι της εντολής που λάβαμε από τους πολίτες της Λέσβου και χρήσιμοι στον τόπο μας, που τόσο μας έχει ανάγκη.

Ο κατήφορος της παράταξης Γαληνού μας αφήνει αδιάφορους. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να συμπαρασύρουν μαζί τους, τους θεσμούς της δημοτικής αρχής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό θα το εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Για την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου

Νικόλας Κουρτζής