Αποστρατεύονται ο Παναγιώτης Βαλεσης και ο Κωνσταντίνος Λάγος- Δυο άξιοι Δ/ντες στην Αστυνομική Δ/νση Λέσβου

Προς ολοκλήρωση βαίνει η διαδικασία των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε εκκρεμότητα παρέμεναν και χωρίς να έχουν ανακοινωθεί μέχρι αργά χθες το απόγευμα, οι τοποθετήσεις των αστυνομικών διευθυντών και υποδιευθυντών.


Με την ανακοίνωση των τοποθετήσεων των αστυνομικών διευθυντών, θα γίνει γνωστό και ποιος θα αναλάβει τα ηνία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Εν τω μεταξύ ο Αγιασωτης Παναγιώτης Βάλεσης σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου της Αστυνομίας και με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προάγεται στο βαθμό του Υποστράτηγου και αποστρατεύεται ως «ευδοκίμως τερματίσας»!

Επίσης αποστρατεύεται και ο Χιώτης Κωνσταντίνος Λάγος γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ο κος Βαλεσης και ο κος Λαγός ήταν δυο άξιοι αστυνομικοί/ δ/ντες όπου χειρίστηκαν μεγάλες υποθέσεις με πορείες, προσφυγικό αλλά και πολλά αλλά θέματα όπου είχαν θετικό πρόσημο.

Ο Παναγιώτης Βάλεσης με ένα συγκινητικό μήνυμα στο προσωπικό του λογ/σμο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να ευχαριστήσει το σώμα και τους συναδέλφους του:

Φεβρουάριος 1984....ξεκίνησα το ταξίδι στην Αστυνομία . 18 χρονών τότε 50 σήμερα. Πέρασαν 32 ολόκληρα χρόνια .Ατέλειωτες ώρες δουλειάς, άγχους , έντασης , κούρασης. Αυτό το ταξίδι με τις χαρές αλλά και τις πολλές λύπες σήμερα έφτασε στο τέλος του. 

Η ηγεσία αποφάσισε την προαγωγή μου στο βαθμό του Υποστράτηγου και την...ευδοκιμως τερματισας αποστρατεία μου !

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνέχεια .Προσπάθησα πάντα για το καλύτερο και πολλές φορές με προσωπικό κόστος. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα ....πάντως προσπάθησα!!

Μπορώ αποχωρώντας να βλέπω στα μάτια όλους τους συναδέλφους μου και θέλω να πιστεύω ότι αφήνω θετικό πρόσημο στην κοινωνία της Λέσβου .

Ένας κύκλος έκλεισε , ένας άλλος ανοίγει......


Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας


Ύστερα από μεγάλη σε διάρκεια συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ επιλέχτηκε ως νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, 54 ετών , μέχρι χτες υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάλη ο οποίος αποστρατεύεται .

Από το 2009 ο κ. Τσουβάλας , που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος Ιωάννη Διαμαντόπουλου και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Κρίθηκαν προακτέοι στον βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω (35) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων:

ΤΖΟΥΜΑΪΛΗΣ Θεολόγος
ΝΙΚΟΛΑΟΥΣ Χρήστος
ΚΑΪΠΑΚΗΣ Γεώργιος
ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ Δημήτριος
ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Παναγιώτης
ΤΟΥΦΕΞΗΣ Σταύρος
ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ Μιλτιάδης
ΤΟΛΙΑΣ Ιωάννης
ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ Παναγιώτης
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Αναστάσιος
ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ Ιωάννης
ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ Δημήτριος
ΒΟΓΛΗΣ Ευάγγελος
ΚΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Παναγιώτης
ΜΑΡΟΥΔΑΣ Γεώργιος
ΨΩΜΑΣ Γεώργιος
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ Δημήτριος
ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος
ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος
ΚΑΣΤΑΝΗΣ Γεώργιος
ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΝΤΑΛΕΤΣΟΣ Κωνσταντίνος
ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικόλαος
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Πέτρος
ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ευστράτιος

Παράλληλα, προάγονται στον βαθμό του Ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων (31) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΗΣ Ευθύμιος
ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Νικόλαος
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Λάμπρος
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
ΚΑΣΣΗΣ Πέτρος
ΣΤΑΥΡΟΥ Λάμπρος
ΚΑΡΑΒΑΣ Κωνσταντίνος
ΔΙΠΛΑΣ Κωνσταντίνος
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Παύλος
ΜΠΕΛΛΟΣ Παναγιώτης
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΑΣ Δημήτριος
ΡΙΖΑΚΗΣ Μιχαήλ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Χαράλαμπος
ΓΚΙΚΑΣ Ανδρέας
ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ Κλέαρχος
ΚΑΛΔΗΣ Κωνσταντίνος
ΜΟΣΚΟΦΙΔΗΣ Πέτρος
ΖΗΣΗΣ Δημήτριος
ΡΩΜΑΪΔΗΣ Παναγιώτης
ΚΑΛΤΣΙΩΝΗ Γιούλια
ΜΑΛΑΜΑΣ Νικόλαος
ΦΙΛΙΠΠΟΥ Αντώνιος
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ Ιωάννης
ΜΠΑΛΛΑΣ Παναγιώτης
ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ταξιάρχης
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Ιωάννης
ΛΙΑΝΔΡΑΚΗΣ Ιωάννης
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος