ΧΑΟΣ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου-Ύβρεις, τραμπουκισμοί και παραλίγο ξύλο-Ανακοίνωση της ΛΑ. Σ Λέσβου

Μεγάλη ένταση χθες στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου με αφορμή τη συζήτηση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ, τις συμβάσεις, τις προσλήψεις, τα πρόστιμα με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.


Εκφράσεις απείρου κάλλους ενώ λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και ήταν αδικαιολόγητη αυτή η αντίδραση είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του σώματος . Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα.


Ανακοίνωση για το χθεσινό Δ.Σ εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει και καταδικάζει τα γεγονότα τραμπουκισμού, απαράδεκτων απειλών και ύβρεων που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 10η Φεβρουαρίου 2016 με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης.
Τέτοιου είδους τακτικές όχι μόνο παραπέμπουν σε άλλες εποχές «σιγής νεκροταφείου» και απαξιώνουν πλήρως το ρόλο ενός πολιτικού οργάνου, όπως το δημοτικό συμβούλιο, αλλά επιπρόσθετα αποπροσανατολίζουν από την πραγματική ουσιαστική πολιτική διάσταση των προβλημάτων και των θεμάτων.

Η εξέλιξη αυτή βοήθησε ώστε να κρυφτεί επιμελώς και με τον καλύτερο τρόπο η γενικότερη συμφωνία της Δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων στην πιστή εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της τωρινής.

Απόρροια της υλοποίησης τέτοιων πολιτικών είναι:

Η νομιμοποίηση στη συνείδηση του κόσμου του απαράδεκτου γεγονότος να έρχονται ΜΚΟ και να χρηματοδοτούν επιχειρήσεις του Δήμου.

Η απασχόληση από το Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις νέων εργαζομένων με 2μηνα, 5μηνα αλλά και με μπλοκάκι, με αποτέλεσμα δεκάδες νέοι του νησιού μας να σέρνονται σε εργασιακή ομηρία, «φθηνοί» και «ευέλικτοι», χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ανακυκλώνοντας την ανεργία.
Η απόλυση (λήξη της σύμβασης και μη ανανέωσή της το λένε τώρα) εγκύου εργαζομένης από τη ΔΕΔΑΠΑΛ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου εμμένει στην αταλάντευτη θέση ότι τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και των επιχειρήσεών του και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στις προσλήψεις οφείλουν να είναι στη διάθεση και τον έλεγχο κάθε δημοτικού συμβούλου, όλων των πολιτών, ορκωτών λογιστών και εισαγγελικών αρχών.

Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να δώσουμε ανοχή σε προπηλακισμούς δημοτικών συμβούλων που εκφράζουν διαφορετική άποψη και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στη διακοπείσα συνεδρίαση.

            Μυτιλήνη 11/02/2016

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Νίκη Τσιριγώτη