Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου με 4 θέματα

Σας προσκαλούμε  σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18.30 στην  Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τα παρακάτω θέματα :


           
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης του Δημάρχου κ. Γαληνού στα Τίρανα Αλβανίας
Αντιδήμαρχος
κ. Κατσαρός

Έγκριση εισδοχής του Δήμου Λέσβου ως ιδρυτικού μέλους του δικτύου – «πλατφόρμα» Ευρωμεσογειακές Πόλεις της Μουσικής
Αντιδήμαρχος
κ. Αστυρακάκης

Έγκριση ίδρυσης Ινστιτούτου Λεσβιακής Γαστρονομίας και Παράδοσης
Αντιδήμαρχος
κ. Αστυρακάκης

Έγκριση μερικής ανάκλησης της αριθμ. 385/2015 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου στη Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης βάσει του άρθρου 49 του Ν.4325/2015
Αντιδήμαρχος
κ. ΤζιμήςΗ συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα για τους παρακάτω λόγους:

ΘΕΜΑ 1ο] Η λήψη της σχετικής απόφασης κρίνεται κατεπείγουσα διότι θα πρέπει ο Δήμαρχος Λέσβου να μεταβεί στα Τίρανα την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 κατόπιν προσκλήσεως από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο που απονέμει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου στους κατοίκους της Λέσβου σε αναγνώριση της σημαντικής συμπαράστασή τους στα θύματα της προσφυγικής κρίσης.

Η επόμενη τακτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί μεταγενέστερα και βάσει του άρθρου 140 του Ν. 3463/2006 & της αριθ. 44 /10-11-2011 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης αιρετών στο εξωτερικό απαιτείται προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

ΘΕΜΑ 2ο & 3ο] Η λήψη των σχετικών αποφάσεων κρίνεται απαραίτητη και κατεπείγουσα  διότι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 παρουσιάζεται στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην Αθήνα ενώπιον της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αξιολόγησης ο φάκελος της υποψηφιότητας της Μυτιλήνης-Λέσβου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 η δε επόμενη τακτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί μεταγενέστερα.  

ΘΕΜΑ 4ο] Η λήψη της σχετικής απόφασης κρίνεται κατεπείγουσα για την άμεση διόρθωση των συμβάσεων ώστε να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων.
               

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΝΗΣ