Σε καλό δρόμο η διοργάνωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στην Καλλονή το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου

Η ματαίωση των 28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στην Καλλονή της Λέσβου   το 2015,  δημιούργησε όπως είναι γνωστό μεγάλη αναστάτωση και πικρία  σε όλη την Αιγαιοπελαγίτικη οικογένεια του Κλασικού Αθλητισμού.


 Ο ΣΕΓΑΣ θεωρεί πολύ σημαντική τη διοργάνωση και την συνέχιση αυτού του ιστορικού θεσμού,  αφού οι συγκεκριμένοι αγώνες για τους νεαρούς αθλητές-τριες αποτελούν τον  κυρίαρχο αγωνιστικό τους στόχο για κάθε χρονιά αλλά και αιτία συνάντησης της νησιώτικης αθλητικής νεολαίας.

Στα πλαίσια των ενεργειών που ξεκίνησαν για την όσο δυνατόν καλύτερη προετοιμασία-οργάνωση της φετινής διεξαγωγής τους,  στην Καλλονή και  στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 24-25 Σεπτεμβρίου, επισκέφτηκαν το νησί μας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ο Γεν. Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής και ο Τεχν. Σύμβουλος υπεύθυνος για το Αιγαίου κ. Μάρκος Καλούδης.

Συνοδευόμενοι από τα μέλη του Δ.Σ.  της ΄Ενωσης, μετέβησαν   στην Καλλονή και  στο Στάδιο «Κ. Κεντέρης»,  όπου  μαζί με τον Πρόεδρο του σταδίου κ. Σ. Βουγιούκα  είδαν και εκείνοι,   από κοντά  τις μέχρι τώρα εργασίες   αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στον ελαστικό τάπητα.  

Επισημάνθηκε ότι θα  πρέπει ο Δήμος Λέσβου να προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη ανακατασκευή του καταστραμμένου και επικίνδυνου για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών ελαστικού τάπητα, καθώς και του εξοπλισμού του Σταδίου με απαραίτητα όργανα για να μπορούν να διεξαχθούν οι αγώνες τον Σεπτέμβριο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  στην αίθουσα συνεντεύξεων του Δημ. Σταδίου Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία μελών του Δ.Σ. της ΕΑΣ, αντιπροσώπων, προπονητών των σωματείων και Κριτών,  όπου  ο κ. Σεβαστής ενημέρωσε τους παρευρισκομένους  για θέματα που αφορούν γενικά τον αθλητισμό και ιδιαίτερα  θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΕΓΑΣ και ο Κλασικός Αθλητισμός,  ενώ ο κ. Καλούδης ενημέρωσε για τεχνικά θέματα και διατάξεις που αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2016.


Η  σύσκεψη έκλεισε με ενημερωτική συζήτηση για τις προσπάθειες-ενέργειες που γίνονται από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ Λέσβου για την διεξαγωγή των «28ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στη Καλλονή»   και  επειδή δεν κατορθώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους να γίνει συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα  Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Γιαννέλλη και το Δήμαρχο Λέσβου κ. Γαληνό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που είχαν, θα επισκεφτούν ξανά το νησί μας το προσεχές διάστημα ώστε να συζητήσουν με τους παραπάνω φορείς αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να  προχωρήσουν ταχύτατα οι απαραίτητες ενέργειες  για την διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.