ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ..!!- ΕΞΩ Η ΛΕΣΒΟΣ από την διεκδίκηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021»

Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος είναι οι τρεις ελληνικές πόλεις, που θα διεκδικήσουν τον κότινο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021


Σήμερα και ώρα 17:30 ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η βραχεία λίστα προεπιλογής υποψηφιοτήτων για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Προκρίθηκαν η Ρόδος, η Ελευσίνα και η Καλαμάτα.

Η συνάντηση προεπιλογής των υποψηφίων ελληνικών πόλεων έλαβε χώρα το διάστημα 22-26 Φεβρουαρίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό τη μέριμνα της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ.

Oι πόλεις που επιλέγησαν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου -αρχές Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιες πόλεις που παρουσίασαν τους φακέλους υποψηφιότητάς τους ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής των εμπειρογνωμόνων (10 μέλη από τα θεσμικά Όργανα της Ε.Ε. και 2 Έλληνες εμπειρογνώμονες) είναι οι ακόλουθες: Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη.

Η ανακοίνωση της βραχείας λίστας προεπιλογής υποψηφιοτήτων ανακοινώθηκε, το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία του υπουργού ΥΠΠΟΑ, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη.

Σχόλιο:

Στεφάνου Γεώργιος Δ/ντης LsvosPost.com

Μετά από τόσα έξοδα μετά από τόση μεγάλη προβολή μετά από τόσους εθελοντές που στήριξαν την Λέσβο η επιτροπή απέρριψε την Λέσβο και την έστειλε σπίτι της.
Έτσι είναι το νησί μας μετά από τόσα που περνά εδώ και μήνες είναι μόνο του, και αναγκάζεται να παλεύει με τα θηρία του τουρισμού Ελευσίνα Καλαμάτα Ρόδο…

Μπράβο στην επιτροπή, μπράβο στο υπουργείο πολιτισμού.. Να μην ξεχάσουμε να πούμε μπράβο και στην Δημοτική Αρχή μας που τόσο καιρό ασχολείται με τα νόμπελ και τα βραβεία και η Λέσβος βρίσκεται στο έλεος των ΜΚΟ και των προσφυγών εδώ και μήνες….. Και μετά από αυτό μην έχετε ελπίδες ότι θα πάρουμε και το Νόμπελ Ειρήνης…!!! 

ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ…...ΑΝΤΙΟ ΕΥΡΩΠΗ....Καληνύχτα Λέσβο…..