Καταιγίδες και χιόνια στην Λέσβο-Δείτε που υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης στην Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, η επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο αλλά και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες τρεις ημέρες.


Ωστόσο από πλευράς φαινομένων η πιο δύσκολη ημέρα στην Λέσβο ενδέχεται να είναι η Κυριακή με καταιγίδες και η Δευτέρα, καθώς οι χιονοπτώσεις αν και θα περιοριστούν σταδιακά σε μεγαλύτερα υψόμετρα, θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές.

Στην Λέσβο πιθανότατα να δούμε άσπρη μέρα από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου με τις περιοχές που συγκεντρώνουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει να είναι η Αγιασος, Φίλια, Πέτρα, Μολυβος, Αγία Παρασκευή, Άγρα και γενικά σε πολλές περιοχές της Βόρειας Λέσβου ακόμα και μέσα στην Καλλονή. Χιόνι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις αναμένεται να ρίξει στον Μανταμαδο, στον Καριωνα αλλά και στις υψηλές περιοχές του Πλωμαριου.

Στην Μυτιλήνη αν και οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν χιονοπτώσεις πιθανότατα και λόγο της θαλάσσης να έχουμε χιονόνερο.

Πιο αναλυτικά:

1.  Σάββατο (16-01-2016)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη  και κατά περιόδους στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην υπόλοιπη Στέρεά (από τις απογευματινές ώρες στην Αττική), την Εύβοια, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα.
β. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ.
γ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της ηπείρου, της δυτικής καικεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από τις βραδινές ώρες σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θρακης.

2. Την Κυριακή (17-01-2016)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο ιόνιο.
β. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
γ. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, και της Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βορείου Αιγαίου.

3. τη Δευτέρα (18-01-2016)

α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινα καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.
β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.
γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τις νυχτερινές ώρες κατά
τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.


Δείτε παρακάτω τις θερμοκρασίες και την πιθανότητα χιονόπτωσης σε μερικές περιοχές της Λέσβου όπως τις καταγράφει το weather.gr

Βάλτε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στις εικόνες για να δείτε ποιες περιοχές απεικονίζονται 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.