ΟΑΕΔ: Τι πρέπει να προσέχετε στα voucher για να μη σας εξαπατήσουν

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το δεύτερο 15ημερο του Φεβρουαρίου και αφορά 26.000 ανέργους


Προειδοποιήσεις αλλά και οδηγίες για τους 26.000 δικαιούχους του προγράμματος voucher του ΟΑΕΔ εξέδωσε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα αφορά 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, και αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο 15ήμερο του Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο καταγγέλλει με την ανακοίνωση του παρελκυστικές πρακτικές παρόχων κατάρτισης σε ανέργους δικαιούχους και εφιστά την προσοχή. Όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, ορισμένοι πάροχοι ανεβάζουν στις ιστοσελίδες τους και σε σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναγγελίες έναρξης του προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από φόρμες υποβολής αιτήσεων και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων με τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, ενώ το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Το υπουργείο Εργασίας την προσοχή στους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δεδομένου ότι οι αιτήσεις τους θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά και μόνο από τον άνεργο, στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr, όπου θα λαμβάνουν αποδεικτικό της αίτησής τους.

Οι δικαιούχοι πρέπει να ξέρουν ότι απευθυνόμενοι στους παρόχους κατάρτισης, ζητώντας να τους συμπληρώσουν τις αιτήσεις, παρέχουν, ουσιαστικά, τα προσωπικά δεδομένα τους, χωρίς κανείς να τους διασφαλίζει την ορθή χρήση αυτών. Τέλος, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι προσελκυστικές προσφορές των παρόχων προς τους ανέργους με τη μορφή δώρων, χορηγιών κ.α., δεν διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την ένταξή τους στο πρόγραμμα.


Πηγη news.gr