Το LesvosPost.com συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ-Χωρίς ειδήσεις έως αύριο στις 06:00

Το LesvosPost.com μετά από κάλεσμα της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) συμμετέχει στην απεργία της Π.Ο.Ε.Σ.Υ. και της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.


Έτσι, από τις 06.00 της Πέμπτης 28/01 μέχρι τις 06.00 της Παρασκευής 29/01 δεν θα γίνει καμία ανάρτηση, εκτός από αναρτήσεις σχετικές με την απεργία.

Θα είμαστε πάλι κοντά σας με τα νέα της Λέσβου από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Ανακοινώσεις:

Την κήρυξη πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), διαμαρτυρόμενο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κάλεσμα προς όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της προσεχούς Πέμπτης που εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ για το Ασφαλιστικό και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, απευθύνει η Ένωση Συντακτών.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι θα δοθεί αγωνιστική απάντηση στην απόπειρα κατάργησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιχειρείται με την αποδόμηση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι δημοσιογράφοι, επισημαίνεται, διεκδικούν την αυτονομία των ασφαλιστικών τους Ταμείων και τη διασφάλιση των πόρων τους, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο που η κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου περιλαμβάνοντας όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα Γραφεία Τύπου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν  στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 28/1 έως τις 06.00 της Παρασκευής 29/1, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου.
Οι δημοσιογράφοι απεργούμε απαιτώντας:

* Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
* Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ:

* Διεκδικούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας Κοινωνική Ασφάλιση (κύριες και επικουρικές συντάξεις), Πρόνοια, Υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη), με βάση τις σύγχρονες αληθινές κοινωνικές ανάγκες.
* Καλούμε τον Κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα με παράλληλη διασφάλιση και περιφρούρηση των όποιας μορφής κινητοποιήσεων, συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων του Κλάδου, και διασφάλιση της ενημέρωσης του συνόλου του λαού.