Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κατά Αθανασίου για τις διώξεις εθελοντών διασωστων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ


Βιάστηκε ο κ. Αθανασίου να καταδικάσει τους Ισπανούς και Δανούς ναυαγοσώστες, αναπαράγοντας ηθελημένα φήμες και ψεύδη για δήθεν ρυμούλκηση σκάφους από τα τουρκικά ύδατα. Είναι βαρύ ατόπημα, για παλαιό, έμπειρο δικαστή να αποφαίνεται για την ενοχή κατηγορουμένων πριν τη δίκη, να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι "παραβιάζουν προκλητικά τη ποινική νομοθεσία".

Αντιθέτως στην ανακοίνωσή του δεν εκδηλώνει τη παραμικρή συμπάθεια για τη συμβολή τους με αυταπάρνηση και ηρωισμό στο έργο της διάσωσης ανθρώπινων ζωών στα κύματα και στο σκοτάδι. Επιπροσθέτως αναλώνεται σε επικρίσεις για την άμεση και αυτονόητη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του. Τους επικρίνει μάλιστα ότι δήθεν "επέπληξαν" τους άνδρες του Λιμενικού, ενώ γνωρίζει άριστα την επανειλημμένη έκφραση βαθειάς εκτίμησης από τον πρωθυπουργό της χώρας, από τον υπουργό Ναυτιλίας κ.α. για το επίπονο έργο που επιτελούν.

Τα σύνορα της χώρας κ. Αθανασίου δεν είναι "ανοιχτά". Φυλάσσονται αποτελεσματικά από τις ένοπλες δυνάμεις. Συγχέετε ηθελημένα τη φύλαξη των συνόρων με τη διάσωση ανθρώπινων ψυχών. Ηθελημένα είσαστε υπέρ του δόγματος της "αποτροπής" που ισοδυναμεί εννιά φορές στις δέκα με καταβύθιση λέμβων και πνιγμούς αθώων. Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να προτρέψει τους λιμενικούς να γίνουν αυτουργοί
της εγκληματικής πολιτικής που επαγγέλλεστε. Ζούμε στη Λέσβο της αλληλεγγύης, όχι σε χώρα που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Όσο για τις "ανεξέλεγκτες" ΜΚΟ, σας προτείνουμε να τις γνωρίσετε στις παραλίες της Κρατήγου, της Συκαμιάς και της Εφταλούς, όπου εθελοντές, Έλληνες και ξένοι, χωρίς διάκριση πολιτικών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, ανακουφίζουν καθημερινά το πόνο των προσφύγων, τη θανατηφόρα υποθερμία, σκουπίζουν τα δάκρυά τους, δίνουν ελπίδα και κουράγιο στους συνανθρώπους μας και παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού και ανθρωπιάς στα πέρατα του κόσμου.

  Το γραφείο τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου