Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη

Συνάντηση με το βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε με έμφαση το ζήτημα της στελέχωσης του Δήμου Λέσβου με μόνιμο προσωπικό, ιδιαίτερα στο τομέα της καθαριότητας και τονίστηκε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ η αξιοποίηση ελαστικών μορφών απασχόλησης σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα,  όπως αυτός της καθαριότητας, ενώ υπάρχει δυνατότητα, με τους ίδιους ή ακόμα και με λιγότερους πόρους να γίνεται καλύτερη δουλειά με μόνιμο προσωπικό.

Ο Σύλλογος ενημέρωσε το βουλευτή για τις ενέργειες που έχει κάνει προς τη Δημοτική Αρχή για το θέμα αυτό, λέγοντας παράλληλα πως το θέμα της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό είναι για τους εργαζόμενους στο Δήμο Λέσβου πρώτης προτεραιότητας στις κινητοποιήσεις τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα τα ζητήματα της κατάργησης του «Καλλικράτη» και της αντικατάστασης του με ένα δημοκρατικό πλαίσιο για τη τοπική αυτοδιοίκηση και στα πλαίσια αυτά της διάσπασης του ενιαίου σήμερα Δήμου Λέσβου, καθώς και το πρόσφατο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση. Τέλος ειδική μνεία έγινε στη συνάντηση για την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Εκεί οι εκπρόσωπο των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου τόνισαν στον κ. Πάλλη πως οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να αποδεχθούν περαιτέρω μείωση των συντάξεων τους ιδιαίτερα δε όσον αφορά αυτούς που έχουν «ματώσει» όλα αυτά τα χρόνια πληρώνοντας εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία δημιουργώντας αποθεματικά, που στη πορεία καταληστεύτηκαν και κατασπαταλήθηκαν.