Στον κόμβο της Λαρσου την Παρασκευή και η ΑΔΕΔΥ Λέσβου για συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Στον κόμβο της Λαρσου την Παρασκευή και η ΑΔΕΔΥ Λέσβου


Η Ε.Γ. του ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους μικρούς παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Οι φτωχο-μεσαίοι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος φτωχο-μεσαίος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Την απάντηση σε αυτή τη πολιτική τη δίνουν για άλλη μια φορά οι εξουθενωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα μπλόκα στους δρόμους. Αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων μέτρων και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια.

Η Ε.Γ. του ΝΤ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους ο κοινός τους αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Καλούμε τα μέλη των πρωτοβάθμιων συλλόγων και τους εργαζομένους, στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στον Κόμβο της Λάρσου την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μέσα από τον κοινό αγώνα, να αποτρέψουμε την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εδώ και έξι χρόνια εφαρμόζονται στις πλάτες μας.

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ