Η κωμωδία «Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» στο ΜΑΛΛΙΔΕΙΟ πολιτιστικό κέντρο στα Πάμφιλα

Μια περίεργη, αλλά απολαυστική κωμωδία που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αμερική και Ευρώπη!


Όλοι οι χαρακτήρες είναι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους κι αυτό κάνει ακόμα πιο απολαυστικούς τους διαλόγους, βεβαία σε αυτό βοήθησε και το φευγάτο σενάριο, το υπογράφει ο Τζών Γκλίτζ απο τους Μόντυ Πάιθονς,το οποίο πραγματικά απογειώνεται με το πέρασμα της ώρας.
Η Γουάντα (Jamie Lee Curtis), εκτός από ψάρι, είναι και μια ψεύτρα και αδίστακτη Αμερικανίδα μικροαπατεώνισα. Ο Otto ( Kevin Kline) είναι ο επίσης αμερικανός φίλος της, ένας ηλίθιος ψυχοπαθής, με πάθη το Βουδισμό και τη σωματική βία. Μαζί πηγαίνουν στο Λονδίνο για να συναντήσουν τον αρχηγό της συμμορίας Georges (Tom Georgeson) και τον τραυλό, φιλόζωο Ken (Michael Palin) και να σχεδιάσουν μια μεγάλη ληστεία διαμαντιών. Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι τη στιγμή που δυο από τα μέλη της συμμορίας αποφασίζουν να προδώσουν τον αρχηγό. Στο παιχνίδι μπαίνει και ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού και βαρετός αγγλοσάξωνας (John Cleese). Ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινά, με σκοπό την εύρεση των κλοπιμαίων.

Γνήσιο βρετανικό χιούμορ, έξυπνες ανατροπές και ένα εξαιρετικό καστ μας δίνουν μια από τις πιο καλές κωμωδίες, της δεκαετίας του 80. Στηριζόμενη αρκετά στο διαφορετικό στυλ Βρετανών-Αμερικανών κωμικών, έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, μέσα από το πνεύμα της, του έξυπνους διάλογους της και της κωμικές στιγμές της. Σατιρίζει εύστοχα τη βρετανική κοινωνία και μας δίνει ένα σύνολο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ταινίες του είδους της.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο ΜΑΛΛΙΔΕΙΟ πολιτιστικό κέντρο Πάμφιλα Μυτιλήνης


ΩΡΑ 19:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ