Τριήμερο φεστιβάλ του “ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ…της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ”- Καθιερώνετε το ΓΛΥΚΙΣΜΑ του “ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Εκδηλώσεις για του “ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ … της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ”- Καθιερώνετε το  ΓΛΥΚΙΣΜΑ του “ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στην πόλη της Μυτιλήνης για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου (12, 13 & 14 Φεβρουαρίου 2016), η Οργανωτική Επιτροπή επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία – θεσμοθέτηση ενός τοπικού γλυκίσματος, το οποίο θα είναι ένα από τα “σήματα κατατεθέντα” του “Αγίου Βαλεντίνου … της Μυτιλήνης”.

Το τοπικό αυτό γλύκισμα, θα πρέπει να βασίζεται στη λεσβιακή γαστρονομία και συγχρόνως να πληρεί ορισμένες προδιαγραφές σχήματος, μεγέθους εμφάνισης, κ.α., ώστε να συνάδει με το πνεύμα των ημερών και να αποτελεί κάτι το καινοτόμο για τον τόπο.    

Το ξεχωριστό αυτό γλύκισμα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, προβλέπεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο συνολικό φάσμα προώθησης της εν λόγω γιορτής, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παραπάνω παράμετροι και τελικά να ληφθεί η σχετική απόφαση, η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί αρχικά όλους τους ζαχαροπλάστες της πόλης αλλά και του νησιού, σε μία ειδική σύσκεψη – διαβούλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Παλαιού Δημαρχείου (Προκυμαία Μυτιλήνης).

Στην εν λόγω σύσκεψη, μπορούν να παρευρεθούν και όσοι δημότες έχουν άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος και θεωρούν ότι μπορούν να συνεισφέρουν θετικά.
     
Η Οργανωτική Επιτροπή.

Συνδιοργάνωση – συμμετέχοντες φορείς  στην Οργανωτική Επιτροπή: 

Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, Δήμου Λέσβου
Αντιδημαρχία Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, Δήμου Λέσβου
Τοπικό Συμβούλιο Νέων, Δήμου Λέσβου      
Επιμελητήριο Λέσβου     
Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Εθελοντές – δημότες Μυτιλήνης