Καιρός: Στην «κατάψυξη» ξανά η χώρα - Έρχεται νέος χιονιάς με πολικές θερμοκρασίες

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, πολικές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ σήμερα, Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα έχουν υποχωρήσει από το Σάββατο έρχεται νέος χιονιάς.

Πού θα «χτυπήσει» ο χιονιάς τις επόμενες ημέρες

Για αύριο, Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα δυτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (23/01) αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας, των Κυκλάδων και της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Κυριακή (24/01) και Δευτέρα (25/01) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.


Την Τρίτη (26/01) αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.