Η δράση των προσκόπων της Λέσβου στο BBC NEWS

Η δράση των προσκόπων της Λέσβου στο BBC NEWS


Με ιδιαίτερη περηφάνια οι εθελοντές Πρόσκοποι της Λέσβου έμαθαν πως το BBC μια δράση των Ανιχνευτών Προσκόπων (μεγάλων εφήβων ηλικίας 15 έως 18 ετών) της Μυτιλήνης μελών των Κοινοτήτων της πόλης με σκοπό της στήριξη των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών προσφύγων αλλά και της τοπικής κοινωνίας έγινε θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του.

Όλο το ρεπορτάζ στη διεύθυνση http://bbc.in/1PFWh3H

Ας σημειωθεί ότι οι Πρόσκοποι της Λέσβου, τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στο Μόλυβο όπου λειτουργούν Προσκοπικά Συστήματα, βοηθούν αθόρυβα εδώ και καιρό συνεχώς στην υποδοχή και υποστήριξη των προσφύγων που φθάνουν στο νησί. Αλλά και στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες με δράσεις κυρίως καθαρισμού των ακτών και των χώρων καταυλισμού. Με διανομή φαγητού, ρούχων, παπουτσιών και παιχνιδιών, στήσιμο σκηνών και δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσφύγων.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι δυο μεγάλες δράσεις στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου που πραγματοποίησε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στη Μυτιλήνη κατά τις οποίες στηρίχτηκαν τα παιδιά πρόσφυγες ενώ καθαρίστηκαν τα Τσαμάκια και οι ακτές από του Απελή ως το άγαλμα της ελευθερίας όπως και το ίδιο το άγαλμα της ελευθερίας.


Οι Πρόσκοποι της Λέσβου θα συνεχίσουν να βοηθούν τους πρόσφυγες και τις δοκιμαζόμενες από τις προσφυγικές ροές τοπικές κοινωνίες. Όπως το πράττουν 103 χρόνια τώρα, πιστοί στην υπόσχεση τους «να βοηθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση»