Διαιτησία και απουσίες απέκλεισαν την Καλλονή από τους 8 του Κυπέλλου-Ανακοίνωση της Καλλονής για την διαιτησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ έβαλε στο δεύτερο μέρος τα γκολ που έχασε στο πρώτο, ξεπέρασε σχετικά το εμπόδιο της Καλλονής με 3-0 και μπαίνει αύριο στην κλήρωση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.


Με πολλά διαιτητικά λάθη κατά της καλλονής (οφσάιντ, κόκκινη και πέναλτι) ο διαιτητής κατέστρεψε τα όνειρα τον νεαρών παιχτών της ομάδας της Λέσβου που σίγουρα αν σε κάποια από τις παραπάνω φάσεις έμπαινε το γκολ η Καλλονή και η Λέσβος θα πανηγύριζε μια μεγάλη πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ είχε μπόλικη διάθεση, αλλά και αρκετό άγχος στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Καλλονή. Και τα δύο φάνηκαν από την αρχή στην άδεια Τούμπα, τελικά, όμως, η επιθυμία για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου επικράτησε.

Η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ, στηριζόμενη στην ίδια διάταξη (4-2-3-1) και τα ίδια πρόσωπα (με μόνη αλλαγή τον Μελίσσα αντί του Όλσεν κάτω από την εστία)  που την εφάρμοσαν στο ματς Πρωταθλήματος με τα Γιάννινα, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της ομάδας της Μυτιλήνης που παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα.

Τα δύο γκολ από τον Αθανασιάδη στο 58΄ και τον Μακ στο 65΄ και το κερασάκι στην τούρτα από τον Μπερμπάτοφ στο 81΄ έστειλαν τους γηπεδούχους με άνεση στην αυριανή κλήρωση για την φάση των «8» του Κυπέλλου.  

Για να φτάσει μέχρι την εξασφάλιση της πρόκρισης ο Δικέφαλος, χρειάστηκε να περάσει ένα εκρηκτικό ξεκίνημα που ο Κλάους έχασε ένα απίστευτο γκολ και ακολούθησαν και δύο δοκάρια, καθώς και ένα δεύτερο μισό πρώτου ημιχρόνου αρκετά μέτριο.

Όμως, με την έναρξη του δευτέρου μέρους (και τον Μυστακίδη αντί του Λέοβατς) η ομάδα του Τούντορ μπήκε αποφασισμένη να μην δώσει κανένα δικαίωμα να αμφισβητηθεί ποιος ήταν το αφεντικό.

Όσο για την Καλλονή, παρουσιάστηκε με αρκετά νεαρά παιδιά στην ενδεκάδα (Δαύκος, Ξύδας, Χατζηδημητριου, Γιουκάρης), περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, έχει όμως και παράπονα από τον διαιτητή Κομίνη.

 ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς (Mυστακίδης 46'), Τσίμιροτ (Τζιόλης 75΄), Χαρίσης, Πέλκας, Μακ, Ζάιρο (Μπερμπάτοφ 60') και Αθανασιάδης

Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς (Τσαμπούρης 46'), Αναστασιάδης, Ούκα, Σπυρόπουλος, Ελλακόπουλος (Καλτσάς 46'), Γιουκάρης, Ξύδας (Ουλγιαννίδης 69'), Χατζηδημητρίου, Μπαργκάν και Κάρλσον



 Η ΠΑΕ Καλλονή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τα διαιτητικές αποφάσεις στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Αν κι αναγνώρισε ως δίκαια την επικράτηση του ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Καλλονή εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά της διαιτησίας στο ματς της Τούμπας, απευθύνοντας το ρητορικό ερώτημα στους Κομίνη, Κούκα και Σπίκα για το εάν κάποιες αποφάσεις ήταν ανθρώπινα λάθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλλονή:

"Για να εξηγούμαστε, ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια και όπως φαίνεται δε σας χρειάζεται κύριοι Κομίνη, Κούλα και Σίπκα. Από το 0-0 μας μηδενίσατε τις πιθανότητες. Τα κατά συρροή λάθη του πρώτου ημιχρόνου: το οφσάιντ, η κόκκινη και το πέναλτι, ήταν ανθρώπινα;

Μπροστά σας έγιναν..."