Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες η Λέσβος για 48 ώρες- Αλλάζουν τα δρομολόγια της Blue Star Ferries λόγω της απεργίας

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι από τις 6 το πρωί η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα έως στις 6 το πρωί της Παρασκευής 29/01.

Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών και στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Πέμπτη, ενώ προειδοποιεί με νέα κλιμάκωση κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη βουλή. Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΝΟ είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τον διαβεβαίωσε ότι είναι ακόμα ανοιχτή στο διάλογο για το ασφαλιστικό και ότι η ένταξη του ταμείου των ναυτικών στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, θα γίνει με τη διατήρηση μιας γενικής διεύθυνσης, που θα κάνει ό,τι κάνει το ΝΑΤ τώρα.

Επίσης αναφερόμενος στα βαρέα και ανθυγιεινά, είπε ότι ο υπουργός Εργασίας τον διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η ΠΝΟ από την πλευρά της ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό τονίζοντας ότι λόγω ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του ΝΑΤ στο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ πρόσθεσαν ότι έχουν ήδη πρόταση την οποία έχουν καταθέσει και με την οποία λύνεται το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ταμείου.

Τις αλλαγές στα δρομολόγια της λόγω της 48ωρης απεργίας (27 & 28 Ιανουαρίου) έκανε γνωστές μέσω ανακοίνωσης της η Blue Star Ferries.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Η Blue Star Ferries ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 48ωρης απεργίας της Π.Ν.Ο. την Τετάρτη 27/01/16 και την Πέμπτη 28/01/16, τα δρομολόγια των πλοίων μας θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

F/B BLUE STAR 1

Τα δρομολόγια του πλοίου την Τετάρτη 27/01/16, από Μυτιλήνη 20:00 για Χίο-Πειραιά και την Πέμπτη 28/01/16, από Πειραιά 20:00 για Ψαρά-Οινούσσες-Χίο-Μυτιλήνη, δεν θα πραγματοποιηθούν.