"Θεατρικοί Βηματισμοί στο νησί της Λέσβου" στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης από τον Φεβρουάριου έως τον Απρίλιο 2016

Μια ακόμη πινελιά πολιτισμού σ ένα έτσι κι αλλιώς γόνιμο έδαφος, στο έδαφος της Λέσβου,  που καρπίζει πολιτισμό χιλιάδες χρόνια τώρα. Έναν πολιτισμό με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ανθρωποκεντρική προσέγγιση στις ποικίλες μορφές του.


Σ αυτό το «χάραγμα» της καινούργιας χρονιάς, συγκεκριμένα από 7 Φεβρουαρίου έως και τον Απρίλη 2016, υλοποιούμε στη Μυτιλήνη ένα πρωτοποριακό, εκτιμούμε, θεατρικό φεστιβάλ. Ένα αποκεντρωμένο, στοχευμένο φεστιβάλ που μεταφέρει μια σειρά αξιολογημένες παραστάσεις με αναμφισβήτητο καλλιτεχνικό διαμέτρημα και μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις( σεμινάρια-διαλέξεις-εκθέσεις θεατρικών κουστουμιών& θεατρικών προγραμμάτων) σ ένα νησί που έχει αποδείξει ότι αγαπάει το ποιοτικό θέατρο, εκτιμάει τις τέχνες και τις τεχνικές.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση φορέων, παραγόντων, ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού, στο γεγονός ότι η περιφέρεια και ιδιαίτερα τα νησιά μας τον «άνυδρο» χειμώνα διψούν στην κυριολεξία για ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες μπορούν να υποστηρίξουν. Η επιλογή της Λέσβου, ενός νησιού του βορειοανατολικού Αιγαίου με την σημειολογική σημασία που έχει αποκτήσει τούτη την εποχή το συγκεκριμένο γεωγραφικό στίγμα, δεν είναι τυχαία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  , ώρα  20.00

«Το Αμάρτημα της μητρός μου»  Το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού σε θεατρική προσαρμογή  σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με πρωταγωνιστές τον Θεμιστοκλή Καρποδίνη και την Αγάπη Μανουρά

ΔΕΥΤΕΡΑ 8- ΤΡΙΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016, ώρα 21.00

«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την πρωταγωνίστρια την Ελένη Ουζουνίδου

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, ώρα 21.00

«Marvin's Room» του  Scott McPherson σε σκηνοθεσία  Δημήτρη Καρατζιά Παίζουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας.

ΤΡΙΤΗ 16- ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, ώρα 21.00

«Που’ ναι η μάνα σου μωρή » από το ομώνυμο βιβλίο της Δήμητρας Πέτρουλα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι, με πρωταγωνιστές την Βέρα Κρούσκα, την Αγάπη Παπαθανασίου και την Ορνέλλα Λούτη.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  , ώρα 21.00

«Η Απολυμένη»  του Αντώνη Τσιαπανίτη σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Διδασκάλου

ΤΡΙΤΗ 12-ΤΕΤΑΡΤΗ 13  ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ώρα 21.00

«Ιώβ» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-11.00 π.μ

Εγκαίνια έκθεσης θεατρικών κουστουμιών του Κ.Θ.Β.Ε

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-12.00 π.μ

Θεατρικό σεμινάριο από τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ -18.00 μ.μ.

Θεατρικό σεμινάριο - Διάλεξη του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη ( με μαγνητοσκοπημένη προβολή της παράστασης ΜΕΝΓΚΕΛΕ που έχει γράψει ο Θανάσης Τριαρίδης και πρωταγωνιστούν η Μυρτώ Αλικάκη και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος).

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:                                                                   Ελισάβετ Κελέση 6933-413060                                                                         Γιώτα Γιδαροπούλου 6979-708014
Προπώληση εισιτήριων:

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης Τ. 2251037394