Πωλείτε από το ΤΑΙΠΕΔ το Αρχοντικό Κατσάνη στην Μυτιλήνη-Στο σφυρί 14 ακίνητα

Ακίνητα τα οποία είχαν βγεί και παλιότερα προς αξιοποίηση χωρίς όμως να υπάρχει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον από επενδύτες, αλλά και νέες... αφίξεις περιλαμβάνει το νέο πακέτο των 14 ακινήτων που βγάζει προς αξιοποίηση μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου μέσα στο Μάρτιο.


Πλήν του πρώην Σανατορίου Φρειδερίκης στη Ρόδο, για το οποίο επιλέγεται η 50ετής μίσθωση ως βέλτιστος τρόπος αξιοποίησης, τα υπόλοιπα 13 ακίνητα θα πωληθούν σε επενδυτές, με την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α' Φάσης του Διαγωνισμού να λήγει στις 31 Μαρτίου. Τα 14 ακίνητα θα αξιοποιηθούν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr

Αναλυτικότερα πρόκειται για τα εξής ακίνητα:

1. Αγ. Ελεούσα, Ρόδος: Πρώην "Σανατόριο Φρειδερίκης" στην Δ.Ε. Καμείρου σε απόσταση 37 χλμ. περίπου από την πόλη της Ρόδου (50ετής μίσθωση).

2. Χώρα, Μύκονος: Ξενοδοχείο "ΛΗΤΩ". Ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Χώρα της Μυκόνου (πώληση).

3. Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Ξηραδάκη, Παραδοσιακό ξενοδοχείο κατασκευασμένο το 19ο αιώνα, σε απόσταση 17 χλμ .από την πόλη του Βόλου (πώληση).

4. Μακρυνίτσα, Πήλιο: Αρχοντικό Μουσλή. Χαρακτηριστικό δείγμα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με πανοραμική θέα στον Παγασητικό, σε απόσταση 17 χλμ. από την πόλη του Βόλου (πώληση).

5. Μηλιές, Πήλιο: Αρχοντικό Ευαγγελινάκη. Τριώροφο λιθόκτιστο παραδοσιακό αρχοντικό σε απόσταση 28 χλμ. περίπου από τον Βόλο (πώληση).

6. Ανδρίτσαινα, Ηλεία: Πρώην Ειρηνοδικείο. Τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτίσμα προ του 1935, που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής στην συνοικία Αγίας Βαρβάρας Ανδρίτσαινας (πώληση).

7. Λίμνη, Εύβοια: Πρώην Ειρηνοδικείο. Παραθαλάσσιο διώροφο πλακοσκεπές κτίσμα επί της οδού Ποσειδώνος σε έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της Β. Ευβοίας (πώληση).

8. Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο. Διώροφο κτίσμα στο ορεινό χωριό Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων (πώληση).

9. Σιντίκη, Σέρρες: Πρώην Ειρηνοδικείο. Διώροφο κτίριο σε απόσταση 8 χλμ. από τη λίμνη Κερκίνης (πώληση).

10. Πόλη Μυτιλήνης, Λέσβος: Αρχοντικό Κατσάνη. Διώροφο διατηρητέο κτίσμα γνωστό και ως "Κατσάνειο" στην περιοχή Σουράδα, οδ. Ελ. Βενιζέλου 58, στην πόλη της Μυτιλήνης (πώληση).

11. Καλλιθέα, Κατερίνη: Παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή Κορινού, σε απόσταση 10 χλμ. από την πόλη (πώληση).

12. Αμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 285 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννινών σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης (πώληση).

13. Αμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 284 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννινών σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο (πώληση).

14. Aμπελόκηποι, Ιωάννινα: Οικόπεδο στο Ο.Τ. 292 στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, στην περιοχή Αμπελόκηποι του Δήμου Ιωαννίνων, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης (πώληση).