Στο ποσοστό ρεκόρ 119% έφτασε η απορρόφηση του Π.Ε.Π. στο Βόρειο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη τύπου για την πορεία και το αποτέλεσμα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Βορείου Αιγαίου 2007-2013, παρεχώρησε στη Μυτιλήνη η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου.


Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων, το οποίο έφτασε στο 119%.

«Είτε πρόκειται για έργα οδοποιίας, είτε πρόκειται για έργα Παιδείας, είτε για έργα Λιμένων, είτε για έργα Πολιτισμού, το σύνολο των έργων του Π.Ε.Π. Βορείου Αιγαίου αναβαθμίζει συνολικά την Περιφέρειά μας και την θέτει σε ένα δρόμο βελτίωσης των συνθηκών και της ζωής των ανθρώπων.

Ιδιαίτερα τα έργα για τις υποδομές, γίνονται σήμερα, αλλά συνδέονται και με το αύριο. Είναι τα ίδια από μόνα τους προϋποθέσεις παραγωγής νέου πλούτου», είπε η κα. Καλογήρου και σημείωσε:

«Ποτέ δε θα πάψει να μας ενδιαφέρει, και εργαζόμαστε άοκνα για αυτό, καθετί που συμβάλλει στην απασχόληση και αντιμετωπίζει την ανεργία, καθετί που φέρνει νέες ευκαιρίες και νέο πλούτο στην Περιφέρεια, καθετί που επιτρέπει στους νέους ανθρώπους ιδιαίτερα να μένουν και να δημιουργούν στον τόπο μας».

Η Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της απορρόφησης του Π.Ε.Π. Βορείου Αιγαίου κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στον επαγγελματισμό και την προσήλωση των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και αναφερόμενη στο επόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, τόνισε:

«Όραμά μας για το ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας ενός εκάστου των νησιών της Περιφέρειας και η αναστροφή των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Να γίνουν τα νησιά μας ενεργοί πόλοι ανάπτυξης»

Δείτε στα βίντεο αποσπάσματα από την συνέντευξη τύπου

ΒΙΝΤΕΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.