Μαραθώνιος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στην Αγια Μαρίνα Μυτιλήνης την Κυριακή 10/01

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί μαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας με την ονομασία «AMALI MTB MARATHON».


Ο αγώνας είναι μια συνδιοργάνωση του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού-Αθλητισμού-Τουρισμού Δήμου Λέσβου, της κοινότητας Αγ. Μαρίνας και του Lesvos Ride. Η περιοχή που θα διεξαχθεί είναι η ανατολική πλευρά του βουνού της Αμαλής από τους πρόποδες ως την κορυφή και η εκκίνηση θα δοθεί στην εκκλησία της Αγ. Μαρίνας στις 10:00 πμ. Δυο διαδρομές μπορούν να επιλέξουν οι αθλητές, μια των 17χλμ ανοικτή για κάθε κατηγορία αθλητή και μια των 40χλμ στην οποία θα υπάρξουν 4 κατηγορίες ανά ηλικία και φύλο. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του αγώνα.

Διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα είναι άγνωστη για του αγωνιζόμενους. Θα υπάρχει σηματοδότηση σε όλη τη διαδρομή με κορδέλες και βελάκια από σπρέι. Στη διαδρομή των 17χλμ (FUN) οι ποδηλάτες θα κινηθούν σε δασικούς χωματόδρομους καθώς και σε 4 μονοπάτια εύκολης και μέτριας δυσκολίας. Στη διαδρομή των 40χλμ (RIDER) οι ποδηλάτες θα κινηθούν σε άσφαλτο, δασικούς και αγροτικούς χωματόδρομους καθώς και σε 7 μονοπάτια εύκολης και μέτριας δυσκολίας. Τα υψομετρικά των διαδρομων μπορείτε να τα δείτε στο τέλος της προκήρυξης.

Κατηγορίες αθλητών

Οι κατηγορίες για την διαδρομή των 40χλμ ( RIDER ) είναι 4. Κατηγορία Βετεράνων από 45 ετών και άνω. Κατηγορία ανδρών από 25 έως 45 ετών. Κατηγορία εφήβων από 15 έως 25 ετών και Κατηγορία γυναικών όλων των ηλικιών.
Η διαδρομή 17χλμ ( FUN ) είναι ανοικτή για άνδρες και γυναίκες από 15 ετών και άνω.
Επίσης αν υπάρξει ενδιαφέρον για αγωνιζόμενους με e-bikes θα δημιουργηθεί ξεχωριστή κατηγορία.

Εγγραφές

Εγγραφές θα ξεκινήσουν 8:30 πμ έως στις 9:30 στο κιόσκι της γραμματείας στην εκκλησια της Αγ. Μαρίνας. Για την συμμετοχή στον αγώνα υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης που θα την βρείτε στην γραμματεία. Η συμμετοχή ανηλίκου γίνετε μόνο με την παρουσία και την υπογραφή του κηδεμόνα του.

Κόστος συμμετοχής

Για όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στις παράλληλες ποδηλατικές δράσεις η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Για την διαδρομή FUN η συμμετοχή είναι 10 ευρώ. Για την διαδρομή RIDER η συμμετοχή είναι 15 ευρώ.

Διαδικασία αγώνα

Η εκκίνηση θα είναι κοινή τόσο για την FUN όσο και για την RIDER διαδρομή. Ο τερματισμός της διαδρομής FUN θα γίνει στο χώρο της εκκίνησης αφού οι ποδηλάτες θα έχουν ολοκληρώσει τα 17χλμ της κυκλικής διαδρομής που περιγράφετε παραπάνω. Στη διαδρομή των RIDER τα πρώτα 17χλμ είναι κοινά με των FUN. Οι αγωνιζόμενοι στην RIDER αφού ολοκληρώσουν τα πρώτα 17χλμ της διαδρομής τους θα έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν τα υπόλοιπα 23χλμ της διαδρομής εάν και εφόσον περάσουν από το σημείο εκκίνησης - check point σε λιγότερο από 2 ώρες. Η συνολική διάρκεια του αγώνα θα είναι 4:30 ώρες από την ώρα της εκκίνησης.
Μισή ώρα μετά την εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες ποδηλατικές δράσεις για τους μικρούς μας ποδηλάτες κάθε ηλικίας. Μετά τον τερματισμό των 17χλμ θα γίνει η βράβευση των αθλητών της κατηγορίας αλλά και όλων των παιδιών. Οι βραβεύσεις των αθλητών στην διαδρομή των 40χλμ θα πραγματοποιηθεί μετά τον τερματισμό τους και το αργότερο στις 2:30 μμ όπου και λήγει η διοργάνωση.

Κανόνες και προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

1) παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 60΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2) υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση αγώνα που θα τους δοθεί από στην γραμματεία.
3) φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό κράνος.
4) συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
5) φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
6) οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο βάθρο για την ανάδειξη των νικητών.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.


Πληροφορίες


Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες όσον αναφορά στον αγώνα καλέστε στο τηλ.: +30 698 068 11 84 ή στο email: info@lesvosride.gr