Ξεκίνησε η λειτουργία του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Εφταλού της Λέσβου

Το κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμωνΤην έναρξη της λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Εφταλούς, στη Λέσβο, μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς, ανακοίνωσε η οργάνωση IRC, η οποία επιμελήθηκε τη δημιουργία του.

Το Κέντρο θα μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 3.000 άτομα ενώ έχει τη δυνατότητα προσωρινής διαμονής 2.000 ατόμων. Σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στους χώρους του Κέντρου Καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου και περισσότεροι από 1500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Οι ροές των προσφύγων και των μεταναστών συνεχίζονται ολοένα και αυξανόμενες στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ πλέον πρόσφυγες αποβιβάστηκαν ακόμα και στη νότια πλευρά του νησιού στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν 4.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν χτες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά από δυο πλοία. Ειδικότερα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2474 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο 1301 πρόσφυγες.