Ποδαρικό με χιόνια στην Λέσβο-Δείτε που υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης στην Λέσβο (ΦΩΤΟ)

Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, η επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο αλλά και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την παραμονή και ανήμερα την πρωτοχρονιά.


Ωστόσο από πλευράς φαινομένων η πιο δύσκολη ημέρα ενδέχεται να είναι το Σάββατο, καθώς οι χιονοπτώσεις αν και θα περιοριστούν σταδιακά σε μεγαλύτερα υψόμετρα, θα επηρεάσουν περισσότερες περιοχές.

Στην Λέσβο πιθανότατα να δούμε άσπρη μέρα από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου με τις περιοχές που συγκεντρώνουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει να είναι η Αγιασος, Φίλια, Πέτρα, Μολυβος, Αγία Παρασκευή, Άγρα και γενικά σε πολλές περιοχές της Βόρειας Λέσβου ακόμα και μέσα στην Καλλονή. Χιόνι σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις αναμένεται να ρίξει στον Μανταμαδο, στον Καριωνα αλλά και στις υψηλές περιοχές του Πλωμαριου.

Στην Μυτιλήνη αν και οι μετεωρολογικές προγνώσεις δείχνουν χιονοπτώσεις πιθανότατα και λόγο της θαλάσσης να έχουμε χιονόνερο.


Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 31/12 στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, ενώ κατά τόπους θα χιονίζει και σε πεδινές περιοχές της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Εϋβοιας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Την Πρωτοχρονιά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Πελοπόννησο, όπου θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Κορινθίας και της Αρκαδίας ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Εύβοιας. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στην Ήπειρο. Ωστόσο και τις δύο αυτές μέρες, παρά την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί ενώ στο Ιόνιο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν στα 6-7 μπ.

Η εικόνα του καιρού θα αλλάξει το Σάββατο 2/1 καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σε όλα τα πελάγη, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να γίνουν πιο πυκνές, αλλά θα περιοριστούν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Δείτε παρακάτω τις θερμοκρασίες και την πιθανότητα χιονόπτωσης σε μερικές περιοχές της Λέσβου όπως τις καταγράφει το weather.gr

Βάλτε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στις εικόνες για να δείτε ποιες περιοχές απεικονίζονται 

Πλωμάρι

Μολυβος

Μανταμαδος


Καλλονη


Φιλια

Αγια Παρασκευη

Αγιασος


Μυτιληνη