Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και δρομολόγηση πλοίου στα Μεστά ζήτησε η Χριστιάνα Καλογήρου από τον Θεόδωρο Δρίτσα

Τη σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη και τη δρομολόγηση πλοίου στο λιμάνι των Μεστών, ζήτησε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα.


Η Περιφερειάρχης, επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν για τη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου προς τη συμπρωτεύουσα καθώς και το υψηλό μεταφορικό κόστος, που υπό τις παρούσες συνθήκες επιβαρύνει καθοριστικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Βόρειο Αιγαίο.

Η κα. Καλογήρου αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στα Μεστά, τονίζοντας την ιδιαίτερη αναπτυξιακή σημασία δρομολόγησης πλοίου στο συγκεκριμένο λιμάνι.


Ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου, η Περιφερειάρχης ζήτησε την ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας στα δίκαια αυτά αιτήματα των νησιωτών.