Κτήρια για να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής εξετάζει η αστυνομία

Δεν έμεινε κενό γράμμα η δέσμευση της αστυνομίας για την εξεύρεση στέγης προκειμένου να μείνει στην Καλλονή το Αστυνομικό τμήμα και αυτοψία στα προτεινόμενα κτίρια κάνει από το πρωί ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.


Από χτες το πρωί κλιμάκιο της αστυνομίας εξέτασε 7 κτίρια τα οποία στη πλειοψηφία τους πληρούν τις προϋποθέσεις ενώ οι ιδιοκτήτες τους αναλαμβάνουν τα έξοδα των εργασιών που απαιτούνται για να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι για τις ανάγκες του τμήματος χώροι.

Όσον αφορά το ενοίκιο , όλα τα προτεινόμενα στην Καλλονή κτίρια έχουν χαμηλότερο ενοίκιο και διπλάσιους χώρους από αυτό που στεγάζει σήμερα το Αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής (900 ευρώ) που όριζε η πρόταση της περιφερειακής διεύθυνσης της αστυνομίας ως έδρα του ΑΤ Καλλονής. “ Η απουσία διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν το πρόβλημα και όχι η έλλειψη χώρων” τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΓΓ Δημόσιας Τάξης πριν τα Χριστούγεννα κλιμάκιο τεχνικών υπηρεσιών θα μεταβεί στο νησί προκειμένου να κάνει την τελική επιλογή και να δώσει το πράσινο φως στην παραμονή του ΑΤ στην Καλλονή


Πηγή ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μ. Τζινελλη