Σύσκεψη για την αξιοποίηση του πλούτου των Μουσείων της Λέσβου

Σύσκεψη για την αξιοποίηση του πλούτου των Μουσείων της Λέσβου ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου οργανώνεται από το Επιμελητήριο Λέσβου και το Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λέσβου.


Η σύσκεψη οργανώνεται στα πλαίσια ανάληψης πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση του Μουσειακού πλούτου και την προβολή του πολιτισμού της Λέσβου. Το βασικό θέμα της σύσκεψης είναι «ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ – Αξιοποίηση του μουσειακού πλούτου της Λέσβου για τη στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης μέσω της προβολής του πολιτισμού της Λέσβου». Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα παρουσιαστεί στους φορείς του τουρισμού το ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ και οι δράσεις του για την ανάδειξη και αξιοποίηση των πλούσιων συλλογών των μουσείων της Λέσβου. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθούν θέματα συνεργασίας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του αρχαιολογικού, πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της Λέσβου για τη νέα περίοδο 2016.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα πραγματοποιηθεί διανομή επικαιροποιημένων πληροφοριών για τη λειτουργία των Μουσείων, τα ωράρια λειτουργίας και στοιχεία επικοινωνίας των Μουσείων της Λέσβου την τουριστική περίοδο 2016.

ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Στο ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων που διαχειρίζονται τα αναγνωρισμένα σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία Μουσεία που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και διαθέτουν νομική προσωπικότητα, στελέχωση και κανονισμό λειτουργίας και συγκεκριμένα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου της Ι.Μ. Μυτιλήνης, του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade, του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Π.Ι.Ο.Π., του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου, του Μουσείου Ελαιοτριβείου Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος και των Μουσείων του Δήμου Λέσβου θέλοντας να ενισχύσουν περαιτέρω το ρόλο των Μουσείων στη Λέσβο αλλά και τη γόνιμη συνεργασία για την προώθηση κοινών δράσεων.


Βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργία κοινής επικοινωνιακής βάσης, η αλληλοϋποστήριξη, η στενή και πολύπλευρη συνεργασία, η ενημέρωση του κοινού της Λέσβου για τον μουσειακό πλούτο της Λέσβου, ο οποίος αποτελεί βασικό άξονα του πολιτισμού μας.