Παλλεσβιακο αγροτικό συλλαλητήριο στις 16 Δεκεμβρίου στον κόμβο της Λάρσου

Τη διοργάνωση παλλεσβιακού συλλαλητηρίου για τις 16 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί στη Λάρσο αποφάσισε στην πρώτη του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λέσβου.


Κατά τη συνεδρίαση το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόεδρο τον Δημήτρη Καραγιάννη ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε την αναγκαιότητα οι αγρότες να έλθουν κοντά στην ομοσπονδία και να αγωνιστούν προκειμένου να μην εφαρμοστούν όλα αυτά τα σκληρά μέτρα που θα οδηγήσουν τους μικρούς παραγωγούς να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους.

 Η ομοσπονδία με ψήφισμά της τάσσεται “ενάντια στην εισαγωγή ελαιολάδου από την Τυνησία αλλά και στην τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή και ζητά πίσω από τους αγρότες ενισχύσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν”. Εκπρόσωπος της ομοσπονδίας θα συμμετέχει την Κυριακή στην πανελλαδική συνεδρίαση του αγροτικού μπλόκου που θα γίνει στην Καρδίτσα για να αποφασιστεί το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στη νεοσύστατη ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Λέσβου αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Στεφανής, γραμματέας ο Στρατής Κόμβος, ταμίας ο Στέφανος Χειροπέδης, και μέλος ο Χρήστος Αναγνωστής.


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ  


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ   
                                       
                                         ΨΗΦΙΣΜΑ

        Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων  καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης που μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου άνοιξε τον δρόμο για την εισαγωγή στις χώρες της Ε. Ε. επιπλέον 35.000 τόνους Τυνησιακού ελαιολάδου χωρίς δασμούς ενώ  βρισκόμαστε στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου με αποτέλεσμα  οι τιμές στο Ελληνικό λάδι να  πάρουν ήδη τη κατηφόρα. Η παραπάνω απόφαση αποτελεί «πάρθιο βέλος» για τους μικρομεσαίους παραγωγούς του νησιού μας αλλά και όλης της χώρας.

       Ταυτόχρονα η προχθεσινή τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή με την οποία ζητούν πίσω της ενισχύσεις που δόθηκαν στους αγρότες μας το 2009, από το «πακέτο Χατζηγάκη» ύψους 320.000.000 ευρώ, αποτελεί άλλη μια ενέργεια που εντάσσεται  στη γενικότερη πολιτική που υπηρετεί η συγκυβέρνηση  ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) και  εκπορεύεται   από   την Ε. Ε.,  με σκοπό να μας ξεκληρίσει και να μας πετάξει έξω από τα χωράφια μας.

          Απαιτούμε :

Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων   που μπορεί να παράγει η χώρα μας, όπως το ελαιόλαδο.

Να παρθεί πίσω άμεσα η τροπολογία για την επιστροφή των ενισχύσεων.

       Για μας τους αγρότες δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός του αγώνα ενάντια σε αυτή την αντιαγροτική πολιτική.

Καλούμε τους αγρότες να αγκαλιάσουν την Ομοσπονδία για να παλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι για τα δίκαια αιτήματά μας.

                                                  Μυτιλήνη 03 Δεκέμβρη 2015                                

                                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο