Δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης για την δωρεά Μυελού των Οστών

«Δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών)»


     Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης (ΣΕΑΜ) πιστοποιημένος πλέον συνεργάτης του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή, στοχεύει στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, με κύριο σκοπό την εγγραφή εθελοντών δοτών στην Ελληνική και παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

   Η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών είναι εντελώς ακίνδυνη προστατεύοντας τόσο το δότη όσο και τον ασθενή.  Για να καταγραφεί κανείς ως εθελοντής δότης το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσει ένα δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο). Λήψη δείγματος γίνεται οποιαδήποτε ώρα και σε οποιοδήποτε σημείο.

            Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων ο Σύλλογος μας θα επισκευθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου την καφετέρια Monkey στην προκυμαία Μυτιλήνης στις 16:00 το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθεί το Λεσβιακό κοινό και θα γίνει λήψη σάλιου (στοματικού επιχρίσματος με βαμβακοφόρο στυλεό) και όχι λήψη αίματος που γινόταν παλαιότερα.

      Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση που ενδεχόμενα χρειάζεστε. Στα γραφεία του Συλλόγου μας των Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης (ΣΕΑΜ), υπάρχει έντυπο υλικό καθώς και αιτήσεις Εγγραφής Δότη Μυελού των Οστών.

Το ΔΣ του Συλλόγου