Δυο μαθήτριες από την Σκωτία κινητοποίησαν όλα τα σχολεία της Σκωτίας με σκοπό την βοήθεια στους πρόσφυγες της Λέσβου

Το Γυμνάσιο Webster’s στο Kirriemuir, στη Σκωτία, οργάνωσε πρόσφατα διαδικασία για να μαζευτούν χρήματα για την παροχή άμεσης βοήθειας στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Λέσβο.


Δύο Μαθήτριες οι αδερφές Cairistiona και Rachel Grieve, έκαναν διακοπές φέτος το καλοκαίρι για τρίτη χρονιά στον Μόλυβο, αλλά αυτή τη φορά είδαν με έκπληξη την ένταση του προσφυγικού ζητήματος, δεν μπόρεσαν να μείνουν αμέτοχες και με την ενθάρρυνση των γονιών τους συμμετείχαν σε μια ομάδα εθελοντών παρέχοντας βοήθεια στην άφιξη προσφύγων μαζί με την Μελίντα-Λή Μακρόστη που ζει και δρα εθελοντικά στο Μόλυβο.

Επιστρέφοντας στο σχολείο τους στη Σκωτία οργάνωσαν με την αμέριστη υποστήριξη της Διευθύντριας Διευθύντρια του Σχολείου κα. Esson, των Καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων "ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης" όπου περιέγραψαν την εμπειρία τους και τόνισαν την ανάγκη συμμετοχής όλων όσο μακριά και αν βρίσκονται.

Στα σχολεία της Σκωτίας υποχρεωτικά φορούν στολή, έτσι όσοι μαθητές έκαναν  μια μικρή δωρεά δεν ήταν υποχρεωμένοι - με την άδεια του σχολείου - να φορέσουν στολή εκείνη την ημέρα. Μάζεψαν συνολικά σε μία ήμερα 1.150 ευρώ για την ενίσχυση των προσπαθειών παροχής άμεσης βοήθειας για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Η κίνηση αυτή πέρα από το άμεσο αποτέλεσμα της για τους πρόσφυγες αποτελεί μια ενθάρρυνση των εθελοντών που παλεύουν καθημερινά και μια ουσιαστική κίνηση ενημέρωσης των κατοίκων άλλων περιοχών της Ευρώπης.


Οι εθελοντές του Μολύβου ευχαριστούν θερμά για την δωρεά και διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματα "έπιασαν τόπο" και βοήθησαν ουσιαστικά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη υποστήριξης.