ΦΡΙΚΗ στο Παρίσι: Πάνω από 128 νεκροί-Εκατοντάδες τραυματίες-Πανικό στην Ευρώπη από τους Τζιχαντιστες (ΦΩΤΟ)

Η Γαλλία ζει μία άνευ προηγουμένου τραγωδία. Μία σειρά από συντονισμένες επιθέσεις σκόρπισαν τον τρόμο και τον θάνατο στην "καρδιά" του Παρισιού, με τον εφιάλτη να συνεχίζεται μέχρι και τώρα.


Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 128 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Nouvel Observateur, ενώ πάνω από 180 φτάνουν οι τραυματίες. Από αυτούς, οι 80 είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Αυτό φυσικά σημαίνει πως ενδέχεται ο κατάλογος του θανάτου να αυξηθεί δραματικά...
Οι δράση των τζιχαντιστών που εξαπέλυσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους τουλάχιστον 128 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες αποκαλύπτεται πως ήταν απόλυτα συγχρονισμένη.

Στις 21:20 (τοπική ώρα) έγινε η εισβολή των τρομοκρατών στο Bataclan, την ίδια ώρα σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη στο Stade de France.

Οι τζιχαντιστές χτύπησαν σε έξι σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας όπου το βράδυ της Παρασκευής (13.11.2015) ήξεραν πως θα έχει πολύ κόσμο. Στο Stade de Frande όπου σχεδόν 80.000 κόσμος είχε πάει να δει το φιλικό της Γαλλίας με τη Γερμανία, στο συναυλιακό χώρο Bataclan όπου το συγκρότημα Eagles of Death Metal έδινε συναυλία και σε καφέ ή εστιατόρια κοντά στην Place de la Republic.

Καρέ καρέ όλες οι αιματηρές επιθέσεις

- Bataclan - 87 νεκροί μέχρι στιγμής: Πολλοί άνδρες οπλισμένοι με καλυμμένο το πρόσωπο εισβάλουν γύρω στις 21:20 τοπική ώρα (22:20 ώρα Ελλάδος) και αρχίζουν να πυροβολούν φωνάζοντας Αλλάχ Ακμπάρ (Ο Θεός είναι μεγάλος). Κρατούν εκατοντάδες ανθρώπους ομήρους για τουλάχιστον τρεις ώρες. Πυροβολούσαν εν ψυχρώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

"Τους άκουσα καθαρά να λένε στους ομήρους 'φταίει ο Ολάντ, φταίει ο πρόεδρός σας, δεν έπρεπε να επέμβει στη Συρία'. Είπαν επίσης και για το Ιράκ", διηγήθηκε ο 35χρονος Πιερ Ζανασζάκ, ένας παραγωγός της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ο οποίος βρισκόταν μέσα στην αίθουσα. Η αστυνομία έκανε έφοδο λίγο πριν από τις 00:30 τοπική ώρα (01:30 ώρα Ελλάδος), η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος). Οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στο Μπατακλάν είναι νεκροί. Οι τρεις από αυτούς μετά την πυροδότηση των εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

- Stade de France - 4 νεκροί μέχρι στιγμής: Ταυτοχρόνως με την επίθεση στο Μπατακλάν, μια πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 21:20 τοπική ώρα (22:20 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς, όπου ήταν σε εξέλιξη το φιλικό της εθνικής ομάδας της Γαλλίας με εκείνη της Γερμανίας και στις εξέδρες βρισκόταν ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Στο ίδιο γήπεδο, όπου η Γαλλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Κόσμου το 1998 κόντρα στη Βραζιλία, προγραμματίζεται να διεξαχθεί ο τελικός του Euro τον Ιούλιο του 2016.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας, απομακρύνθηκε αμέσως από το στάδιο και η αστυνομία σχημάτισε κλοιό ασφαλείας στις εισόδους και τις εξόδους του σταδίου.

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν συνολικά γύρω από το αθλητικό αυτό συγκρότημα.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, όπως και τρεις καμικάζι.

Συγκλονιστική η στιγμή όταν οι Γάλλοι που βρισκόταν στο γήπεδο αποχωρούσαν και έψελναν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας!

- Rue de Charonne -18 νεκροί μέχρι στιγμής: Στο ανατολικό Παρίσι, στην οδό Σαρόν, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα σκηνικό που θύμιζε πόλεμο. Ένας άνδρας δήλωσε ότι άκουγε πυροβολισμούς για "δύο, τρία λεπτά", "ριπές όπλων". "Είδα πολλά πτώματα να κείτονται στο έδαφος, πλημμυρισμένα στο αίμα", σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα καφέ και ένα ιαπωνικό εστιατόριο, τα οποία βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Μέγαρο της Γυναίκας, αποτέλεσαν στόχο της επίθεσης αυτής.

- Rue Alibert - Τουλάχιστον 12 νεκροί μέχρι στιγμής: Λίγο πιο βόρεια, ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Μπισά και Αλιμπέρ, στο εστιατόριο Le Petit Cambodge. Απολογισμός: τουλάχιστον 12 νεκροί. "Ήταν εξωπραγματικό, όλος ο κόσμος είχε πέσει στο πάτωμα, κανένας δεν κουνιόταν", διηγήθηκε μια γυναίκα. 
"Επικρατούσε πολύ ησυχία, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει. Ένας νεαρός άνδρας μετέφερε στα χέρια του ένα κοριτσάκι. Φαινόταν νεκρό", πρόσθεσε.

- Rue de la fontaine au roi - τουλάχιστον 5 νεκροί μέχρι στιγμής: Μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Μπατακλάν, στην οδό Φοντέν ο Ρουά, στόχος των τρομοκρατών ήταν μια πιτσαρία, η La Casa Nostra. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πολλές ριπές "αυτόματου πυροβόλου", σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, τον 35χρονο Ματιέ. "Τουλάχιστον 5 νεκροί βρισκόντουσαν γύρω μου, κι άλλοι στον δρόμο, αίμα παντού. Ήμουνα πολύ τυχερός."

- Boulevard Voltaire - ένας νεκρός: Επίθεση σημειώθηκε και στην Λεωφόρο Βολταίρου, όχι μακριά από το Μπατακλάν. Νεκρός είναι ο καμικάζι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - Φωτογραφίες: Reuters

Δήλωση Τσιπρα:

Οι τρομοκράτες θα μας νικήσουν μόνο αν μας οδηγήσουν σε μια Ευρώπη φρούριο, με φοβισμένους λαούς τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους τουλάχιστον 128 νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τυφλό αλλά στοχευμένο χτύπημα, στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της ελευθερίας, στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας. "Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συμπαραστεκόμαστε στη γαλλική κυβέρνηση" είπε και σημείωσε πως οι τρομοκράτες τζιχαντιστές που επιτέθηκαν στο Παρίσι "θα μας νικήσουν αν μας τρομοκρατήσουν, αν μας οδηγήσουν σε μια Ευρώπη φρούριο με φοβισμένους λαούς".

"Θα νικήσουμε μόνο με αποφασιστικότητα για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και αλληλεγγύης. Χρέος μας να απομονώσουμε τους τρομοκράτες, να σταματήσουν τον κύκλο της βίας, να βρούμε λύση στο προσφυγικό", είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες που φεύγουν από τα σπίτια τους, φεύγουν εξαιτίας των ίδιων τρομοκρατών με συνέπεια να πνίγονται στη Μεσόγειο.


"Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε περιβάλλον ασφάλειας. Ευρώπη ήταν και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας", επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.