Στον Δήμαρχο Λέσβου η Βουλευτής του Αγγλικού Κοινοβουλίου, κα Shabana Mahmood

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε στο γραφείο του, την Βουλευτή του Αγγλικού Κοινοβουλίου, κα Shabana Mahmood, η οποία επισκέπτεται το νησί μας. 


Η συζήτηση της κας Mahmood με τον κ. Γαληνό, αφιερώθηκε στο μείζον θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο κ. Γαληνός, περιέγραψε τις ενέργειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αποτελεσματικά την τεράστια αυτή ανθρωπιστική κρίση. Αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην ανάγκη εφαρμογής κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και δήλωσε την πεποίθησή του ότι η λύση είναι η καταγραφή των προσφύγων μεταναστών να πραγματοποιείται στην Τουρκία.

Επίσης, την ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021 και ζήτησε τη στήριξη της.

Η κα Mahmood, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις και την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου για το μεταναστευτικό. Δεσμεύθηκε να μιλήσει γι’ αυτές ενώπιων των συναδέλφων της, στο Αγγλικό Κοινοβούλιο και να πιέσει όσο μπορεί, για την υιοθέτησή τους. Επίσης, ανέφερε ότι η επιλογή της Μυτιλήνης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα είναι μια ηθική ανταμοιβή που αξίζει στο Λεσβιακό λαό και η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε με την κα Carolyn Miles, Πρόεδρο της εθελοντικής οργάνωσης «Save the Children», που δραστηριοποιείται στο Κέντρο φιλοξενίας, προσφύγων – μεταναστών, στον Καρά Τεπέ.