Ανακοινώσεις με βαριές εκφράσεις και συλλαλητήρια για την επίσκεψη του βουλευτή της Χ.Α Ιωάννη Λαγού στην Μυτιλήνη

Ανακοινώσεις από φορείς και κόμματα της Λέσβου για την επίσκεψη του βουλευτή της Χ.Α Ιωάννη Λαγού στην Μυτιλήνη το Σάββατο 17/10.


ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Η  εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκμεταλλευόμενη την προσφυγική κρίση, προσπαθεί να εισχωρήσει στην κοινωνία της Λέσβου. Στέλνει τον υπόδικο Λαγό να χύσει λάδι στη φωτιά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Το « ενδιαφέρον» της επικεντρώνεται στα χωριά του Βόρειου τμήματος του νησιού. Είναι τα σημεία τα οποία δέχονται τη μεγαλύτερη προσφυγική πίεση. Μέχρι τώρα και ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές ή προτιμήσεις οι πολίτες της Λέσβου έχουν τιμήσει τις πολιτιστικές και δημοκρατικές παραδόσεις του νησιού. Παρά τις δυσκολίες, τις ανεπάρκειες  και τις αρνητικές επιπτώσεις που το τεράστιο κύμα των προσφυγικών ροών επέφερε στην κοινωνία της Λέσβου, αυτή κατάφερε να αναδείξει μια ισχυρή κοινωνία πολιτών με τεράστια αποθέματα κοινωνικού κεφαλαίου και  να αναδειχθεί στις συνειδήσεις των λαών της Ευρώπης ως Πανευρωπαϊκή  Πρωτεύουσα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση να αμαυρώσει, να ευτελίσει αυτόν τον τίτλο τιμής, που έχει απονεμηθεί από τη παγκόσμια κοινότητα στους κατοίκους αυτής της παραμεθορίου περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους επικεφαλής των αρχών αυτού του τόπου και τους ζητά να γυρίσουν την πλάτη στα «απορρίμματα» της κοινωνίας, τους εμπρηστές της κοινωνικής συνοχής. Οποιοσδήποτε διάλογος με τους θαυμαστές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των κρεματόριων, τους μαχαιροβγάλτες του Κερατσινίου, τους τραμπούκους του Περάματος και του σκληρού πυρήνα του παρακράτους αποτελούν προσβολή στις αρχές της Δημοκρατίας  και νομιμοποιούν τις πράξεις των ηθικών και φυσικών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Η διαχείριση του προσφυγικού, μέρα με τη μέρα  βελτιώνεται. Η ανθρωπιά, η δημοκρατική συνέπεια, η αλληλεγγύη, η υπέρβαση των δυσκολιών, η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, τα αντισταθμιστικά μέτρα που προβλέπεται να ληφθούν, μπορούν και πρέπει να είναι στόχοι και μέλημα όλων μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί με συνέπεια σ΄ αυτές τις  κατευθύνσεις.

Ο ρατσισμός, η βία, το μίσος, η δολοφονία και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν,  που συγκροτούν την εικόνα και την ουσία της Χρυσής Αυγής  δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας.
Έξω η Χρυσή Αυγή από το σπίτι μας. Έξω η Χρυσή Αυγή από τη Λέσβο.

Το γραφείο τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ

Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο: 

1. τη δολοφονία του Π. Φύσσα, 
2. τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα 
3. την δολοφονική στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. 

Επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προσφύγων μέσα στη θάλασσα.

Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση και ένα crash test για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη· ο Λαγός είναι ανεπιθύμητος! 

Εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρίκη του φασισμού!

Καλούμε όλο το Λεσβιακό Λαό, τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-καταγγελίας στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ.

Για την Ε.Γ

Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣ

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο: τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρό-βλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιή-σουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προ-σφύγων μέσα στη θάλασσα.

Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Η πλει-οψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη· ο Λαγός είναι α-νεπιθύμητος! Εβδομήντα ένα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερ-μανούς δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρί-κη του φασισμού!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην αντιφασιστική συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ..

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

Η Πρόεδρος

Περδικούρη Μαρία    Ο Γενικός Γραμματέας

Μπάλλας Ανδρέας