Πρακτική άσκηση σπουδαστών των ΙΕΚ Μυτιλήνης στον Αιολικό από την ειδικότητα «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΙΟΛΙΚΟΣ»


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αθλητικός εκπολιτιστικός ποδοσφαιρικός σύλλογος «ΑΙΟΛΙΚΟΣ» έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσει σπουδαστές της ειδικότητας «ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ» του ΙΕΚ Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.
Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη του γραφείου τύπου του ΑΕΠΣ Αιολικός Λεμονιά Αγγελική στο τηλέφωνο 697 4589142.

Υπενθυμίζουμε ότι η εξάμηνη Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία σε χώρους εργασίας, διάρκειας 960 ωρών, είναι υποχρεωτική για τους σπουδαστές των ΙΕΚ.

Μέσω της Πρακτικής Άσκησης, οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους κι αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους σε θέσεις που προσφέρονται από εργοδότες (φορείς κι επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Κάθε ασκούμενος πραγματοποιεί την Πρακτική του Άσκηση με την εποπτεία του ΙΕΚ χωρίς να καταλαμβάνει θέση εργασίας. Επομένως, η Πρακτική Άσκηση δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση για τους εργοδότες.

Επισημαίνουμε ότι το ΙΕΚ μεριμνά για την ασφάλιση των πρακτικά ασκούμενων μόνο για την περίπτωση ατυχήματος στους χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης καλεί φορείς κι επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συνεργαστούν ώστε να πραγματοποιηθεί η  πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων για τις παρακάτω ειδικότητες:

Τεχνικός Η/Υ
Βοηθός Φυσικοθεραπείας
Βοηθός Φαρμακείου
Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών
Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων κ Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρακτική άσκηση είναι το  1953, τομ. Β’ (10 Σεπτεμβρίου 2015) κι η σχετική εγκύκλιος έχει δημοσιευτεί στη διεύθυνση http://iek-mytil.les.sch.gr/wp/wp-content/uploads/2015/09/egkyklios-gia-praktiki-iek.pdf.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διευθύντρια του ΙΕΚ Μυτιλήνης Κα Σπυρέλλη, τηλ 2251027070 (ώρες 17:00-19:00) ή μέσω της ιστοσελίδας http://iek-mytil.les.sch.gr/.