Στον Δήμαρχο Λέσβου αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών (Φώτο)

Στον Δήμαρχο Λέσβου αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών


Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 10:15 το πρωί, στο Παλαιό Δημαρχείο,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, με αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών αποτελούμενη από τους: Jeanne Shaheen, Richard Durbin, Amy Klobuchar, Elizabeth Warren, παρουσία του Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα Pearce David.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε στη Λέσβο και συναντήθηκε μαζί τους στην αίθουσα τελετών. Ο κ. Γαληνός, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Λέσβου σχετικά με το μεταναστευτικό, παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των προσφύγων μεταναστών, μπορεί να γίνει μόνο στην Τουρκία.

Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση του Δήμου Λέσβου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια ρεαλιστική πολύ σωστά δομημένη πρόταση, με την οποία συμφωνούν απόλυτα. Δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν την συγκεκριμένη πρόταση στο Αμερικανικό Κογκρέσο και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και το Λεσβιακό λαό για ο,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν.


Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.