Θέσεις για πρακτική άσκηση σπουδαστών των ΙΕΚ Μυτιλήνης

Δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις ζητάνε άτομα για την πρακτική σπουδαστών των ΙΕΚ Μυτιλήνης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟ Α.Σ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ Π.Σ. ΠΑΠΠΑΔΟΥ ΓΕΡΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Παγγεραγωτικός Αθλητικός Σύλλογος κι ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παππάδου Γέρας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσουν σπουδαστές της ειδικότητας «ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» του ΙΕΚ Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο Βασίλειο Ανδριώτη στο τηλέφωνο 6988088078.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΗΤΕΡΑ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ταΕκπαιδευτήρια Μητέρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσουν σπουδαστές της ειδικότητας «ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥ» του ΙΕΚ Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.
Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Κα Κουφέλου στο τηλέφωνο 22510 43074.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οΠαιδικός Σταθμός των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΠΛΑΤΩΝΟΣ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσει σπουδαστές της ειδικότητας «ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥ» του ΙΕΚ Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22510-46222, ώρες 08:00-15:00



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Παιδικός Σταθμός ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσει σπουδαστές της ειδικότητας «ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥ» του ΙΕΚ Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη Δαβή Άννα στο τηλέφωνο 22510-34547 και 6974805502, ώρες 10:00πμ-2:00μμ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΛΙΤΣΑ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κομμωτήριο «Λίτσα» έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσει σπουδαστές της ειδικότητας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» του ΙΕΚ Μυτιλήνης προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση.

Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υπεύθυνη Κορώνη Λίτσαστο τηλέφωνο 22510-43216



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσει σπουδαστές του ΙΕΚ Μυτιλήνης για την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης στις ακόλουθες ειδικότητες:

«ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ»
«ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ»
«ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ»

Η πρακτική άσκηση μπορεί να υλοποιηθεί είτε στους χώρους του μουσείου στο Σίγρι είτε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης του μουσείου στη Μυτιλήνη.

Για κάθε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22510-47033.



Υπενθυμίζουμε ότι η εξάμηνη Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία σε χώρους εργασίας, διάρκειας 960 ωρών, είναι υποχρεωτική για τους σπουδαστές των ΙΕΚ.

Μέσω της Πρακτικής Άσκησης, οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους κι αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους σε θέσεις που προσφέρονται από εργοδότες (φορείς κι επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Κάθε ασκούμενος πραγματοποιεί την Πρακτική του Άσκηση με την εποπτεία του ΙΕΚ χωρίς να καταλαμβάνει θέση εργασίας. Επομένως, η Πρακτική Άσκηση δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση για τους εργοδότες.

Επισημαίνουμε ότι το ΙΕΚ μεριμνά για την ασφάλιση των πρακτικά ασκούμενων μόνο για την περίπτωση ατυχήματος στους χώρους εργασίας κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης.

Το Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης καλεί φορείς κι επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συνεργαστούν ώστε να πραγματοποιηθεί η  πρακτική άσκηση των καταρτιζομένων για τις παρακάτω ειδικότητες:

Τεχνικός Η/Υ
Βοηθός Φυσικοθεραπείας
Βοηθός Φαρμακείου
Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών
Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας
Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων κ Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρακτική άσκηση είναι το  1953, τομ. Β’ (10 Σεπτεμβρίου 2015) κι η σχετική εγκύκλιος έχει δημοσιευτεί στη διεύθυνση http://iek-mytil.les.sch.gr/wp/wp-content/uploads/2015/09/egkyklios-gia-praktiki-iek.pdf.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διευθύντρια του ΙΕΚ Μυτιλήνης Κα Σπυρέλλη, τηλ 2251027070 (ώρες 17:00-19:00) ή μέσω της ιστοσελίδας http://iek-mytil.les.sch.gr/.