Στην αντιφασιστική πορεία κατά της επίσκεψης Λαγού στην Μυτιλήνη και οι Γιατροί του ΕΣΥ Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Το Σάββατο 17 Οκτώβρη έρχεται στη Μυτιλήνη για να μιλήσει σε εκδήλωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγός, σύνδεσμος της ηγεσίας της οργάνωσης με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου του Πειραιά και στις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται αυτήν την περίοδο: 

1. τη δολοφονία του Π. Φύσσα,
2. τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα,
3. την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Οι συμμορίτες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το πρόβλημα που αντικειμενικά δημιουργείται από τη συσσώρευση χιλιάδων προσφύγων κάθε μέρα στο νησί, κηρύσσοντας το ρατσιστικό τους μίσος, καθώς και να συστηματοποιήσουν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως αυτή που έγινε αυτήν την εβδομάδα σε βάρος προσφύγων μέσα στη θάλασσα.

Η επίσκεψη αυτή είναι πρόκληση και ένα crash test για όλο τον δημοκρατικό κόσμο του νησιού. Η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα με τεράστια ανοχή και αλληλεγγύη το προσφυγικό πρόβλημα και δεν θα ανεχτεί να επωαστεί το αυγό του φιδιού στην περιοχή μας. Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη· ο Λαγός είναι ανεπιθύμητος! Εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούςδεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς των ναζί να ξαναζωντανέψουν τη φρίκη του φασισμού!

Καλούμε τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας – ΠΕΔΥ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-καταγγελίας, που οργανώνουν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία, στην Πλατεία Σαπφούς το Σάββατο 17/10 και ώρα 6:00 μ.μ.

Μυτιλήνη, 15 Οκτωβρίου 2015


Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Δήμος Ανδρεάδης                                         Στρατής Παυλής