Καθάρισαν ξανά την Λέσβο… για να υποδεχτούν τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ, κ. Antonio Guterres (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέσβο, αποτελούμενο από τον Ύπατο Αρμοστή, κ. Antonio Guterres, τον βοηθό του Ύπατου Αρμοστή, κ. Gorge Okoth – Obbo, τον Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης κ. Vincent Cochetel, την επικεφαλής Επικοινωνίας και εκπρόσωπο τύπου του Ύπατου Αρμοστή, κα Mellssa Fleming, την Επιχειρησιακή Συντονίστρια του Γραφείου Ελλάδας, κα Alessandra Morelli και την ειδική βοηθό του Τομέα Προστασίας του Γραφείου Ελλάδας, κα Αριάνα Βασιλάκη.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Ύπατο Αρμοστή και τους συνεργάτες του έκανε μια πρώτη συζήτηση για θέματα αρμοδιότητας της Ύπατης Αρμοστείας, που αφορούν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, καθώς και ο συντονισμός των σχετικών δράσεων στη Λέσβο.
 
Ο κ. Γαληνός, περιέγραψε τις ενέργειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αποτελεσματικά την τεράστια αυτή ανθρωπιστική κρίση, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

Ο κ. Antonio Guterres, δήλωσε σχετικά, ότι χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη του Δημάρχου Λέσβου, το έργο της Ύπατης Αρμοστείας θα ήταν πολύ δύσκολο και ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό και τους κατοίκους της Λέσβου για την ψυχραιμία και την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν.

Ο κ Γαληνός αφού τον καλωσόρισε για ακόμη μια φορά, εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Λέσβου με τα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας και δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται με φόβο και απραξία, αλλά με αγάπη προς το συνάνθρωπο και ειλικρινή διάθεση βοήθειας.

Τέλος, ο Δήμαρχος  ενημέρωσε τον κ. Guterres για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021 και ζήτησε τη στήριξή του. Ο κ. Guterres εμφανίσθηκε θετικός δηλώνοντας μάλιστα η σύζυγος του, η οποία είναι Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στην πόλη της Λισαβόνας και πρώην μέλος της Επιτροπής που κέρδισε την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για λογαριασμό της πόλη της, θα έρθει σε άμεση επαφή με τον κ. Γαληνό, για να δρομολογηθούν κοινές δράσεις στήριξης της υποψηφιότητας της Μυτιλήνης.


Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση – ενημέρωση, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.