Άκαρπες έως τώρα οι έρευνες για 7 αγνοούμενους στην θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών της Λέσβου-3 νεκροι-53 διασωθέντες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα Κυριακής η επιχείρηση εντοπισμού 7 αγνοούμενων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Καρα Τεπε Μυτιλήνης.


Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι λέμβος με εξήντα τρεις (63) συνολικά αλλοδαπούς πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια της αποβίβασής τους σε βραχώδη ακτή στην θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΑΣΦΑΛΗ» ν.Λέσβου, προσέκρουσε σε βράχια. Από τη λέμβο αποβιβάστηκαν ασφαλώς, πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί, ενώ έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί τρεις (03) σοροί, εκ των οποίων δύο (02) αφορούν σε ανήλικα παιδιά και μία (01) σε γυναίκα. 

Περίπου στις 6.00 το πρωί πλαστική λέμβος με 63 επιβαίνοντες ανατράπηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Στην επιχείρηση που διεξάγεται υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., προς εντοπισμό των επτά (07) αγνοουμένων με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, συμμετέχουν ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του FRONTEX, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, σκάφος του FRONTEX καθώς και περιπολικά οχήματα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ από ξηράς.