55χρονος και 61χρονος: Διακινητές μεταναστών με αμοιβή εντος της Λέσβου στα χέρια των αρχών

Συνελήφθη 61χρονος στη Μυτιλήνη, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο - 7 - μη νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες επίσης συνελήφθη στην περιφερειακή οδό Μόριας Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 55χρονο να μεταφέρει αλλοδαπούς πρόσφυγες με αμοιβή.


Συνελήφθη 55χρονος στην περιφερειακή οδό Μόριας

Στον εντοπισμό και στην σύλληψη ενός (01) διακινητή  και έξι (06) αλλοδαπών προσφύγων, προέβησαν βραδινές ώρες χθες στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στην περιφερειακή οδό Μόριας Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 55χρονο να μεταφέρει τους ανωτέρω αλλοδαπούς πρόσφυγες.

Οι ανωτέρω αναγνώρισαν τον 55χρονο, ο οποίος συνελήφθη, ως τον οδηγό που τους μετέφερε στην εν λόγω περιοχή έναντι αμοιβής. 

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση  κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Συνελήφθη 61χρονος στη Μυτιλήνη, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο - 7 - μη νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Συνελήφθη, χθες (18-10-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, με τη συνδρομή στελεχών του Frontex, ένας υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 61χρονος είχε επιβιβάσει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του, επτά (7) αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει από την περιοχή του Μανταμάδου, στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία θα κατέβαλαν μετά το πέρας της μεταφοράς τους, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.

Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, την προηγούμενη ημέρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.

Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών, κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος της ιδιοκτήτριάς του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.