Προσοχή! Τα 5 προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου στους νέους

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μετά τα ανησυχητικά ποσοστά νέων με καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια νέα έρευνα είναι άκρως αποκαλυπτική.

Σχεδόν το 1/3 των νέων διαγιγνώσεται στα Επείγοντα επειδή δεν αναγνωρίζουν τα σημάδια της νόσου.

Οι γονείς και οι γιατροί του 29% των εφήβων δεν ενεργούν στα σημάδια του καρκίνου με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η υγεία τους μέχρι που, σύμφωνα με το The Teenage Cancer Trust, καταλήγουν στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε πως το 32% έχει επισκεφθεί τον παθολόγο 3 ή περισσότερες φορές πριν παραπεμφθεί και το 24% ήταν να επισκεφθεί τον γιατρό με συμπτώματα αλλά κατέληξε στα Επείγοντα όταν αυτά χειροτέρεψαν.

Κάθε χρόνο 2.500 νέοι ηλικίας 13-24 ετών διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περίπου το 1% του συνόλου των διαγνώσεων καρκίνου. Τα συμπτώματα καρκίνου στους νέους συχνά συγχέονται με άλλες κοινές ασθένειες. Ο καρκίνος είναι η κύρια θανάτου νέων από νόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύοντα το 9% του συνόλου των θανάτων στους άντρες και το 15% των θανάτων στις γυναίκες ηλικίας 14-24 ετών.
Με αφορμή τα ανησυχητικά ποσοστά, κορυφαίοι ειδικοί αποκαλύπτουν τα 5 πιο κοινά συμπτώματα καρκίνου σε νέους ανθρώπους.

Οι 5 ενδείξεις που δεν πρέπει να αγνοηθούν

Πόνος: Ο πόνος που δεν υποχωρεί με παυσίπονα θα πρέπει να διερευνηθεί

Κύστη, εξόγκωμα, πρήξιμο: Τυχόν εξογκώματα θα πρέπει να ελεγχθούν από τους γιατρούς άμεσα

Υπερβολική κόπωση: Το να είσαι τόσο κουρασμένος που είναι δύσκολο να μείνεις ξύπνιος θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι καρκίνου

Σημαντική απώλεια βάρους: Η μεγάλη απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται στον καρκίνο

Αλλαγές σε κρεατοελιές: Οι ελιές που αλλάζουν χρώμα ή μέγεθος θα πρέπει να ελέγχονται άμεσα από γιατρό


Πηγή: Dailymail, newsit.gr