ΤΩΡΑ: ΝΕΟ ναυάγιο με ένα νεκρό πρόσφυγα ανοιχτα της Μυτιλήνης- 34 οι νεκροί από το ναυάγιο της Τετάρτης στον Μολυβο

Νέο ναυάγιο λέμβου ανοιχτά της Μυτιλήνης – Ένας μετανάστης κατέληξε στη στεριά


Στο μεγάλο προχθεσινό ναυάγιο της Μυτιλήνης ο απολογισμός των νεκρών είναι 34, με πέντε από τις σορούς να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και είναι αμφίβολη η περισυλλογή τους

Σε πλήρη εξέλιξη νέα έρευνα διάσωσης στη Μυτιλήνη, με 37 πρόσφυγες διασωθέντες, ενώ ένας από τους πρόσφυγες κατέληξε μόλις των έβγαλαν στη στεριά.

Στο μεγάλο προχθεσινό ναυάγιο της Μυτιλήνης ο απολογισμός των νεκρών είναι 34, με πέντε από τις σορούς να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και είναι αμφίβολη η περισυλλογή τους είτε από θάλασσα είτε από ξηρά.

Κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ξεκινά στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας όπως είχε προαναγγείλει στον ΣΚΑΪ.

Η Ελλάδα έχει θέσει στους εταίρους της το θέμα χαλάρωσης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών ως αντιστάθμισμα για το βάρος που σηκώνει λόγω της προσφυγικής κρίσης, τόνισε την Τετάρτη στον σταθμό μας ο Γιάννης Μουζάλα, στον απόηχο της άτυπης συνόδου κορυφής όπου η Αθήνα συμφώνησε να δημιουργήσει 50.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας.

Την ανάγκη να «πέσει» ο φράχτης του Έβρου επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς οι πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης με συνέπεια να χάνονται ζωές στο Αιγαίο.

«Τα κύματα του Αιγαίου ξεβράζουν τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αισθάνομαι ντροπή τόσο για την ανικανότητα της Ευρώπης, όσο και για τη συζήτηση στην Ευρώπη που ο ένας πετάει την ευθύνη στον άλλο», είπε στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας, στην Ώρα του πρωθυπουργού, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου.


Πηγη ΣΚΑΙ