Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου-2.923 οι πρωτοετείς φοιτητές στον Παν. Αιγαίου

Σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές και πλέον βρισκόμαστε στην  ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε επίσημα τα νέα ακαδημαϊκά μέλη του Ιδρύματος.


Φέτος για πρώτη φορά, εφαρμόστηκε το σύστημα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως προεγγραφής των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών. Οι εισακτέοι όλων των ΑΕΙ & ΤΕΙ ακολούθησαν διαδικασία προεγγραφής σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας «προεγγραφής» προκύπτει ότι:

υπέβαλαν αίτηση 2.923 από τους συνολικά 3.110 φετινούς εισακτέους (ποσοστό εγγραφέντων 94%).

από τους 187 εισακτέους που δεν υπέβαλαν αίτηση, οι 129 αφορούν σε υποψηφίους που είχαν συμμετάσχει και κατοχυρώσει τα μόρια εισαγωγής τους σε πανελλήνιες εξετάσεις προηγούμενων ετών και οι οποίοι/ες ενδεχομένως διατηρούν την θέση που ήδη δικαιούνται σε άλλο Τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ.


Η ακαδημαϊκή δραστηριότητα του   χειμερινού εξαμήνου έχει ήδη ξεκινήσει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με τη βοήθεια όλων, πιστεύουμε πως σύντομα τα 2.923 νέα μας μέλη θα προσαρμοστούν στο νέο, ποιοτικό περιβάλλον της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Αιγαίου και των νησιών μας.