Κάλεσμα για Εθελοντικό καθαρισμό της ακτής στην Κρατηγο Μυτιλήνης από την ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ- Κυριακή 18 Οκτ

Τα μέλη της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ανταποκρινόμενα στη γενικότερη προσπάθεια για καθαρισμό των ακτών της Λέσβου από πλαστικές βάρκες και σωσίβια που εγκαταλείπουν οι πρόσφυγες, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν την ακτή της Κρατήγου Μυτιλήνης. 


Συγκεκριμένα  από  την «Κάτια» ως τα ιχθυοτροφεία, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση των μηχανοκίνητων  μέσων. Τα αντικείμενα που θα συλλεχτούν από τις ακτές θα μεταφέρονται στο λιμανάκι της Κρατήγου, ώστε από εκεί να τα παραλαμβάνουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Η προσπάθεια αποβλέπει στο να προστατευτούν  έγκαιρα οι ακτές καθόσον  με την έλευση του χειμώνα ελλοχεύει  ο κίνδυνος τα πλαστικά αυτά να  καταλήξουν στο βυθό  της θάλασσας με συνέπεια  να επιβαρυνθεί ανεπανόρθωτα  η θαλάσσια χλωρίδα και  πανίδα .

Καλούνται όσοι συμπολίτες μας συμμερίζονται το κίνδυνο της εκτεταμένης απειλής  της θάλασσάς μας, να πλαισιώσουν τους εθελοντές (μέλη και  φίλους της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ) για να συνδράμουν στο έργο καθαρισμού της ακτής. 


Η πρώτη δράση της ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ θα  ξεκινήσει  την Κυριακή 18 Οκτ. 2015, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Λέσβου  Σημείο συνάντησης  στο πλάτωμα στο τέρμα Κρατήγου ώρα 10.00.