Αντί για Μυτιλήνη στο Πλωμάρι έδεσε το κρουαζιερόπλοιο “Variety Voyager” με στελέχη της Mitsubishi (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι είδαν σήμερα το πρωί στο Πλωμάρι το κρουαζιερόπλοιο “Variety Voyager”, έσπευσαν να ευχηθούν καλό καλοκαίρι και ας έχει ήδη μπει το φθινόπωρο και τα πρωτοβρόχια έχουν κάνει την εμφάνιση τους.


Τελικά μετά την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, που έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τους πολίτες, αλλά και από υποψήφιο βουλευτή σε ομιλία, έφτασε στο Πλωμάρι το “Variety Vogayer” με επιβαίνοντες 50 Γερμανόφωνους, που σχετίζονται με την εταιρία “Mitsubishi”.

Το πλοίο αρχικά ήταν να επισκεφτεί τη Μυτιλήνη, αλλά λόγω του ότι στο λιμάνι υπάρχουν μετανάστες προτιμήθηκε να έρθει στο Πλωμάρι, αρχικά ανοιχτά του Αγίου Ισιδώρου, όπου οι επιβάτες βγήκαν στην παραλία με τις λεγόμενες “λάντζες”(μικρές βάρκες) και έκαναν και το μπάνιο τους και στη συνέχεια το πλοίο έδεσε στο λιμάνι, για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό την Αγιάσο και αργότερα το μουσείο ούζου Αρβανίτη. Το βράδυ θα ακολουθήσει δείπνο, σε ταβέρνα του Αγίου Ισιδώρου.

Το πλοίο υποδέχτηκε στο λιμάνι ο Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, Γαβριήλ Χαλδέζος και παρευρέθη εκεί και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πλωμαρίου, Δημήτρης Μουτζούρης.

Με αφορμή την άφιξη του Variety Voyager στο λιμάνι Πλωμαρίου, δεν θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία φορά που ήρθε στο λιμάνι κάποιο κρουαζιερόπλοιο, αλλά διαπιστώσαμε την έλλειψη έργων υποδομής για το λιμάνι του Πλωμαρίου, που θα έπρεπε να έχουν γίνει κατά τα προηγούμενα χρόνια και οι ευθύνες βαραίνουν όσους πέρασαν από το Δήμο Πλωμαρίου, το Δήμο Λέσβου, τη Νομαρχία και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και άλλους καταγόμενους από το Πλωμάρι που βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά. Δεν είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο λιμάνι, να μη μπορεί να φιλοξενήσει κρουαζιερόπλοια που θα συμβάλουν στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.Πηγή Συνεργάτες μας από plomarinews.gr