Στον Μολυβο το τηλεοπτικό Ολλανδικό συνεργείο της RTL4 στο πλαίσιο προβολής της Λέσβου

Το Ολλανδικό κανάλι RTL4 Της Ολλανδικής εταιρείας παραγωγής TALPA FICHE BV φιλοξενήθηκε στον Μόλυβο για μια εβδομάδα και γύρισε σκηνές για τη πολύ γνωστή Ολλανδική, κωμική σειρά DIVORCE


Το Ολλανδικό κανάλι RTL4 Της Ολλανδικής εταιρείας παραγωγής TALPA FICHE BV, μετά από πρωτοβουλία  της εταιρείας SUN WEB που πρακτορεύεται στον Μόλυβο από το πρακτορείο γενικού τουρισμού ( Panatela Holidays) και τον κ. Μιχαλάκη Φώτη και με την στήριξη του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και των μελών του, φιλοξενήθηκε στον Μόλυβο για μια εβδομάδα και γύρισε σκηνές για τη πολύ γνωστή Ολλανδική, κωμική σειρά DIVORCE.

Τα γυρίσματα έγιναν στο ιστορικό κέντρο του Μολύβου εντός του παραδοσιακού οικισμού, και στην παραλία στην Άναξο.  Οργανωτής και  σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Vincent Schuurman, ενώ πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί, Waldemar Torenstra, Dirk Zeelenberg, Jeroen Spitzenberger, Katja Herbers, Chantal Janzen και Carly Wijsκαι.

Σε ένα κλίμα ενθουσιασμού ηθοποιοί και κινηματογραφικό συνεργείο βίωσαν την ομορφιά του τόπου και της γύρω περιοχής, όσο και  την φιλόξενη και φιλική συμπεριφορά όλων όσων συνάντησαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, η οποία αποτυπώθηκε με τον ποιο δημιουργικό τρόπο και τα χρώματα και οι μυρωδιές του τόπου θα ταξιδεύσουν  στην τηλεοπτική οθόνη των Ολλανδών τηλεθεατών.

Στα γυρίσματα έλαβαν μέρος μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακών χορών Μολύβου  και κομπάρσοι από Ερεσό και Μυτιλήνη. Βοηθός στην  οργάνωση των γυρισμάτων στη Λέσβο ήταν η φωτογράφος Τζέλη Χατζηδημητρίου.


Η εκπομπή θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2016 περίοδο έναρξης των κρατήσεων μέσω των πρακτορείων  για το νησί της Λέσβου με απώτερο σκοπό αυτή  τη δύσκολη εποχή για τον τόπο και τον τουρισμό,  την σημαντική ενίσχυση  της προβολής του νησιού σε παραδοσιακές  τουριστικές αγορές  όπως είναι η Ολλανδική.