Βαγγέλη Αποστόλου από τη Λέσβο : «Προτεραιότητα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις καμένες εκτάσεις στην Αμαλή»

Βαγγέλη Αποστόλου από τη Λέσβο : «Προτεραιότητα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις καμένες εκτάσεις στην Αμαλή – Άμεση αποκατάσταση των πληγέντων μέσω ΕΛΓΑ»


Τη Λέσβο επισκέφτηκε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου ο ποίος αμέσως μετά την άφιξη του μετέβη μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Βασίλη Μαμώλη στην δασική περιοχή Χαραμίδα η οποία κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο κ. Αποστόλου αφού διαπίστωσε την ολοκληρωτική καταστροφή δασικής και ελαιοκομικής έκτασης περίπου τριών χιλιάδων στρεμμάτων επικοινώνησε με την ηγεσία του ΕΛΓΑ και ζήτησε να σταλεί από την Δευτέρα κλιμάκιο εκτιμητών το οποίο θα εκτιμήσει τις ζημιές ώστε να αρχίσει αμέσως η κατάθεση των αιτημάτων αποζημίωσης από τους πληγέντες.

Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου δήλωσε:

«Απ ότι διαπιστώνω κάηκε μια έκταση μεγάλης οικονομικής, περιβαλλοντικής και αισθητικής σημασίας. Από τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η εκτέλεση έργων για την αντιπλημμυρική προστασία  και την προφύλαξη των εδαφών από την διάβρωση.

Επίσης θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την σύνταξη και υποβολή του απαραίτητου φακέλου στην Ε.Ε. για την έγκριση αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών από τα ΠΣΕΑ τόσο για την απώλεια του φυτικού κεφαλαίου όσο και για την απώλεια της παραγωγής.»

Ακολούθως ο κ. Αποστόλου είχε συνάντηση με τον νεοσύστατο σύνδεσμο ελαιοτριβέων Λέσβου με τους οποίους συζήτησε το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων του νησιού. Υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεργαστεί με το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα. Και δήλωσε ότι  εάν απαιτηθεί να γίνουν επενδύσεις για το λόγο αυτό, θα ενταχθούν στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ όπου παρουσίασε και ανέπτυξε τις ενέργειες και τα αντίμετρα που θα προτείνει  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση των  αγροτών και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος  στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τον  προσεχή Οκτώβρη.

Τέλος ο κ. Αποστόλου το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Καλλονή είχε συνάντηση και συνομιλία με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συνεταιρισμών του νησιού.


Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου