Εξεύρεση χώρου πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχη Μολυβου-Πέτρας-Ενημέρωση από τον φορέα Μολυβου

Ο Φορέας  Τουρισμού Μολύβου, ως κεντρικό μέλος της συντονιστικής επιτροπής των επαγγελματιών και δημοτών της ευρύτερης περιοχής Μολύβου - Πέτρας, συμμετείχε με παραγωγικό τρόπο στην εξεύρεση χώρου πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο Βόρειο μέρος του νησιού.


Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ήδη από την αρχή του καλοκαιριού ασχολήθηκε σοβαρά και ως Διοικητικό Συμβούλιο και διά της επιτροπής Παρέμβασης(στην οποία συμμετέχουν πρώην Δήμαρχοι και νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι),  με την προσφυγική κρίση αναζητώντας μια ισόρροπη λύση και για την ανθρώπινη φιλοξενία των προσφύγων – μεταναστών αλλά και την διάσωση της τοπικής κοινωνίας από τις επιπτώσεις των τεράστιων ροών προσφύγων και μεταναστών των οποίων η επίπτωση στην οικονομία του τόπου και στο μέλλον των παιδιών του μετρά ένα 30%  τουλάχιστον για φέτος.

Αυτή η τεράστια κρίση που μας ξεπερνά όλους απαιτούσε πέρα από την αυτονόητη ανθρωπιστική αντιμετώπιση ορθολογικές προσεγγίσεις, συνέργειες και συντονισμό ώστε το αποτέλεσμα να είναι επωφελές για όλους. Οι πρόσφυγες χρειάζονται την ανθρωπιά μας αλλά και το νησί πρέπει να επιβιώσει.

Από κοινού με την Επιτροπή Συντονισμού αναζητήσαμε  τον κατάλληλο χώρο ανάμεσα στην Σκάλα Συκαμιάς και την Εφταλού, όπου η υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών θα γίνεται υπό τις αρμόζουσες συνθήκες και παράλληλα θα είναι μακριά από τον οικιστικό ιστό των χωριών ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα σε καμιά πλευρά.

Στην προχθεσινή λαϊκή συνέλευση παραγόντων του τόπου και δημοτών υπό την εποπτεία της συντονιστικής επιτροπής αλλά και την ευτυχή παρουσία του Δημάρχου κ. Σπυρίδων Γαληνού των αντιδημάρχων Κώστα Αστυρακάκη και Ταξιάρχη Βέρρου, των τοπικών Συμβουλίων Μολύβου και Πέτρας, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου μετά από τετράωρη εξαντλητική ανάλυση του προβλήματος κατατέθηκε και η λύση και παρουσιάστηκε από τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Βατή.  
  
Η συνάντηση όλων των δυνάμεων του τόπου με την  δημοτική αρχή έλυσε παρεξηγήσεις και έδειξε  ότι ο μόνος δρόμος επίλυσης όλων των προβλημάτων είναι η ενότητα και η από κοινού εξεύρεση λύσεων.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για την απόλυτη διαβεβαίωσή του ότι ούτε το νησί ούτε βεβαίως η τουριστική βόρεια περιοχή του νησιού μπορεί να γίνει ένας «hot spot» προορισμός για τους πρόσφυγες και μετανάστες και  για την συνεισφορά του στην τελική συνεννόηση και αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την συμβολή του για την γρήγορη οργάνωση του χώρου.

Στο παρακάτω link: http://bit.ly/1O5nH4Y μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρακτικό-ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στον Μόλυβο στις 25/9 με την παρουσία του Δήμου, Φορέων και πλήθος δημοτών.

Στο παρακάτω link: http://bit.ly/1iHco5r επισυνάπτουμε και το υπόμνημα που είχαν στείλει πριν λίγες ημέρες στους:  Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Δήμαρχο Λέσβου, Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου, Λιμενάρχη Μυτιλήνης, η Συντονιστική  Επιτροπή δημοτών των  Δ.Δ.  Μήθυμνας και Πέτρας, που  συγκροτήθηκε για  την  αντιμετώπιση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ