Βοηθήστε τον συνάνθρωπο μας: Ο Πυροσβέστης από την Μυτιλήνη με αναπηρία 90% που τον άφησαν στο έλεος του θεού

Ο Λυκούργος προσπαθεί να μου μιλήσει. Ξεχνάει λέξεις, κομπιάζει, προσπαθεί να μου εξηγήσει αλλά δεν μπορεί.

Αγχώνεται και στεναχωριέται εύκολα, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα τον Οκτώβριο του 2013  πηγαίνοντας να αναλάβει βάρδια σε δασικό περιπολικό. Το κράνος του έσωσε τη ζωή του, αλλά υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεξιά ημιπληγία, απώλεια της ομιλίας του, κρίσεις τύπου "Ε" (επιληπτικές) και πολύ σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές.

Ο Λυκούργος Πολίτης, 52 ετών σήμερα, από το 2013 ζει έναν πραγματικό Γολγοθά. Έμεινε για 18 ημέρες στην εντατική, κατόπιν ακολούθησε θεραπεία αποθεραπείας για 3 μήνες στην Αθήνα και έκτοτε, ζει συνεχώς έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσει να επιβιώσει.

Ο Λυκούργος, αγαπούσε και αγαπάει το σώμα της Πυροσβεστικής. Μου το έλεγε και έκλαιγε. Έκλαιγε αληθινά όμως. Ήταν μάχιμος. Πανταχού παρόν, στη πρώτη γραμμή, από το 2000 που μπήκε στην υπηρεσία. Κομάντο τον φώναζαν οι συνάδελφοί του.

Τον Λυκούργο όμως τον εγκατέλειψαν σχεδόν όλοι. Η Υπηρεσία του, οι φίλοι του, οι συγγενείς του.....

Ένας άνθρωπος όμως, ο "Φύλακας Άγγελός" του, βιώνει μαζί του τον Γολγοθά μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Είναι η Φωτεινή, η "αρραβωνιαστικιά" του. Ο άνθρωπός του. Η γυναίκα "βράχος" που στέκεται μαζί του, 24 ώρες το 24ωρο. Χωρίς αυτή τη γυναίκα, ο Λυκούργος δεν θα τα έβγαζε πέρα. Θα ήταν δύσκολο...

Από χθες όμως, ο Λυκούργος είναι εκτός ασφαλιστικής κάλυψης, με 90% αναπηρία, άνεργος και χωρίς εισοδήματα αλλά και άκρα του τάφου σιωπή από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού σώματος. Ο άτυχος πυροσβέστης, χθες συμπλήρωσε τις 720 ημέρες αναρρωτικής άδειας, το μέγιστο που μπορεί να έχει κάποιος βάσει Νόμου.

Άρα, ο άτυχος πυροσβέστης, δεν δικαιούται μισθό, αφού τα γρανάζια της γραφειοκρατίας δεν έχει τεθεί σε μόνιμη διαθεσιμότητα. Από σήμερα, ο Λυκούργος θεωρείται "αδικαιολογήτως απών" από την υπηρεσία του, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά η μισθοδοσία του. Το απίστευτο σε αυτή την ιστορία -όπως μου το κατήγγειλε η σύντροφός του Φωτεινή- είναι το γεγονός ότι της ζήτησαν να τον πηγαίνει η ίδια στην υπηρεσία, για "ελαφρά εργασία" όπως χαρακτηριστικά της είπαν, αντί να βγει σε οριστική αναπηρία! Μιλάμε, για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.

Συγκλονίζει η ανάρτηση που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό χθες η σύντροφος του Λυκούργου.

Ενημερώθηκε εγγράφως ότι έχει τεθεί ερώτημα, αλλά...!

Με έκπληξη προχθές, ο Λυκούργος ενημερώθηκε εγγράφως από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ότι έχει τεθεί ερώτημα προς τη Νομική Υπηρεσία του Σώματος για τη θέση του σε μόνιμη διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 18 του Ν. 3938/2011) και έχουν εγερθεί ενέργειες για την υποβολή σχετικού ερωτήματος στο γραφείο του ΝΣΚ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πλην όμως το παραπάνω ερώτημα δεν έχει υποβληθεί ακόμα (!;) διότι λόγω των εθνικών βουλευτικών εκλογών εκλείπει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας! Αλαλούμ δίχως τέλος...

Το έγγραφο αυτό έρχεται την τελευταία μέρα της αναρρωτικής του άδειας, την τελευταία στιγμή έπειτα από 720 ημέρες αναρρωτικής άδειας λόγω εργατικού ατυχήματος, εξαιτίας του οποίου του έχει επίσημα διαγνωστεί, όπως έχω αναφέρει και πιο πάνω, ποσοστό αναπηρίας 90% κατά ιατρική πρόβλεψη από 13/2/2015 έως 29-02-2016 από την πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ Μυτιλήνης, η οποία τον έκρινε ανίκανο για εργασία.

Με το έγγραφο του αυτό το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος «νίπτει τας χείρας του» και τον αφήνει αβοήθητο στο έλεος του Θεού, καθώς πλέον δεν μπορεί  να καλύψει τις βασικές βιοτικές του ανάγκες , ούτε να προμηθευτεί τα φάρμακα του, για τα οποία καταβάλλει  μηνιαίως 200 ευρώ ως συμμετοχή.

Ας τον βοηθήσουμε έως ότου "ξεκολλήσει" η γραφειοκρατία με τον όβολό μας...
Να δράσουμε ως γνήσιοι Έλληνες, να βοηθήσουμε τον Λυκούργο να χαμογελάσει. Να μην αγχώνεται άδικα για το βιοποριστικό. Να τον ανακουφίσουμε, έστω και προσωρινά.

Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στον οποιοδήποτε από εμάς. Παρακαλώ όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας την ανωτέρω παράκληση μου για βοήθεια.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που μπορεί να κατατεθεί οποιοδήποτε ποσό είναι στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα  ΠΟΛΙΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και αριθμό: GR 0401104150000041564430951


Πηγη tro-ma-ktiko.blogspot.gr