Η Καλλονή τα πρωτεία στις μεταφορές μεταναστών με αμοιβή-Ακόμα 2 συλλήψεις

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καλλονή της Λέσβου, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών


Συνελήφθησαν, την Πεμπτη (17-09-2015) το απόγευμα στην  Καλλονή της Λέσβου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 32 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος και ο 40χρονος, είχαν επιβιβάσει σε δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, τέσσερις (4) και έξι (6) αλλοδαπούς μετανάστες αντίστοιχα, προκειμένου να τους μεταφέρουν από την ευρύτερη περιοχή της Καλλονής, στην πόλη της Μυτιλήνης, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και τη διαμονή τους στο νησί.

Όπως διακριβώθηκε ακολούθως, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είναι υπήκοοι Συρίας, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, πρόσφατα, από μη θεσμοθετημένο σημείο.
  
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.


Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.